„Növénykondicionálás és növénytáplálás Huminisz Technológiával” címmel tart előadást Pais István, a Huminisz Kft. ügyvezetője és kereskedelmi vezetője, a Magro KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatán. Előadásában a saját gazdaságában is megtapasztalt ok-és szakszerű gazdálkodást mutatja be, úgy, hogy a költségek és a várható hozamok optimalizálását gyakorlati oldalról részletezi. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk vele.
Pais István (ügyvezető, kereskedelmi vezető Huminisz Kft.)
Milyen célokat tűztek ki maguk elé a cég megalapításakor? A Huminisz Kft. azzal a céllal jött létre, hogy természetes alapú, környezetbarát, mégis hatékony és versenyképes, a hazai termelők igényeinek megfelelő kiváló ár/érték aránnyal rendelkező növénykondicionálókat, valamint lombtrágyákat állítson elő. Milyen érvek szólnak a növénykondicionáló termékek használata mellett? A növénykondicionáló készítmények közül szakmai szempontból a huminsavak és fulvosavak alkalmazása feltétlenül ajánlott ősszel is, mivel ezek általános vitalizáló, „stresszkezelő” hatásuk révén beindítják a növény élettani folyamatait. A Kondisol-termékcsalád tagjai (Kondisol, Kondisol N, Kondisol B+S) a benne található huminanyagokkal, enzimekkel, koenzimekkel, aminosavakkal, egyéb szerves vegyületekkel harmonikus módon stimulálják, támogatják a kezelt növények élettani folyamatait, emellett növeli azok stresszkezelő képességét. Ez csupán egy, de kétségtelenül fontos hatása készítményeinknek. Növénykondicionáló készítményeink alkalmazásával növelni tudjuk a termés minőségét, mennyiségét és eltarthatósági idejét, ráadásul egészségesebb, tápanyagokban dúsabb és ízletesebb szőlőt, gyümölcsöt szüretelhetünk, zöldséget, burgonyát szedhetünk. A Huminisz-technológia másik pillére a növények számára a mikro- és makroelemeket jól felvehető formában tartalmazó - jelenleg 15 taggal rendelkező- Solvitis lombtrágyák. Kombinált kijuttatás (Kondisol+Solvitis) esetén a mikro- és mezoelemek felvétele a növény számára hatékonyabb, hasznosulásuk jobb lesz.
A III. Kukorica és Búza Konferenciasorozat a 2 fő szántóföldi növényünk termesztéstechnológiai újdonságait mutatja be
Milyen terveik vannak a közeli jövőben? Gyártó és forgalmazó vállalkozásként közvetlen rálátásunk van a piaci folyamatokra és igyekszünk is a termelői igényeknek megfelelni. Folyamatosan dolgozunk új fejlesztéseken, termékpalettánk évről-évre bővül. A múlt évben jelent meg a piacon a 3-20-3 NPK-lombtrágyánk, a növény számára gyors és ugyanakkor tartamhatással is bíró foszfortartalommal. Termelőpartnereink visszajelzése és saját tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy 2018. évben az új Solvitis MAGNETO, a Solvitis CAN, és a Solvitis SN termékekkel bővített technológiánk üzemi szinten nagyon sikeresen vizsgázott. A magas hatóanyag-tartalom önmagában kevés, ez mind a 20 termékünk esetében jó felvehetőséggel is párosul. Fontos tudni, hogy a növénykondicionálásnak nem szükséges véget érnie késő tavasszal, vagy a nyári időszakban, hanem van létjogosultsága ősszel is. Különösen akkor, ha nem optimálisak az időjárási körülmények, ahogy az idén augusztusban, szeptemberben és októberben is tapasztalható volt. A repce őszi, 2-4-6 leveles állapotban, növénykondicionálóval történő kezelése – többek között – homogenizálja az állományt. Cégünk gazdálkodása transzparens, önerőből finanszíroztuk ezidáig beruházásainkat. 2015 augusztusában költözött a cég a Gyenesdiási Ipari park területére, ahol már egy teljesen új, korszerű technológia került kialakításra. Az idei évben egy új csarnok felépítésével jelentősen növeltük gyártó és tárolókapacitásunkat. A Huminisz Kft. kereskedelempolitikájában továbbra is meghatározó szempont termékeink szakmai alapon történő bemutatása, hiteles és korrekt képviselete. Ennek egy fóruma lesz a Magro KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozata.

Tudjon meg még többet a Huminisz-technológiáról és hozzon ki többet a földjéből!

Ehhez jöjjön el a III. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatra, Kaposvárra 2018. december 13-án vagy Debrecenbe 2019. január 17-én, ahol az agrárszakma kiváló eladói számolnak be a kukorica és a búza termesztéstechnológiai újdonságairól, és adnak tanácsokat a korszerűbb és hatékonyabb termesztéshez.

További információ és regisztráció a rendezvényre a konferencia hivatalos oldalán: https://www.magro.hu/konferencia/

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás