Az AcreShield ™ kiadta a Field Optimizer™ vetőmagválasztó programot, amely objektív vetőmagteljesítmény-adatokkal látja el a gazdálkodókat, és segít kiválasztani a legjobb hibrideket. Ezt az új eszközt az iparágban először a hozam teljesítményét védő garanciaprogram támogatja.

A hozam maximalizálása a hozamkockázat összetevőinek minimalizálása révén kulcsfontosságú a jövedelmező mezőgazdasági üzemek meghatározásához. 

A nyereség veszélyben van

A jövedelmezőség általában attól függ, hogy a terméshozam eléri-e a 100 százalékot, vagy meghaladja-e a korábbi hozamok értékeit. Míg a növénybiztosítás a gazdálkodó történelmi hozamának akár 85 százalékát is fedezi, a nyereség veszélyben van, ha a hozam 85 és 100 százalék közé esik. Ez a 15 százalékos hiány a hozamrés. 

A megfontolt pénzügyi gazdálkodás mellett a megnövekedett hozam javíthatja a gazdaságok jövedelmét és jövedelmezőségét. (Forrás: futurefarming.com)

A Yield Optimizer™-nek pénzügyi védelmet kell kínálnia azoknak a gazdálkodóknak a védelmére, akiknek hozama a hozamrésbe esett. „A hozamkülönbség univerzális probléma minden sortermesztő gazdálkodó számára, és évente több mint 200 millió hektáron éri kihívás” – mondja Billy Rose, az AcreShield vezérigazgatója. „Mivel a gazdaság jövedelmezősége a múltbeli hozamokhoz képest 100 százalékos vagy annál nagyobb terméshozam elérésétől függ, a hozamkülönbség 15 százalékos különbsége gyakran meghatározza, hogy a gazdálkodó pénzt keres-e vagy veszít. A hozamoptimalizáló segít megoldani a hozamrés problémáját.” 

A hozamoptimalizáló a hozzá tartozó hozamrés-védelemmel háromszintű ajánlatban érhető el, bevezető áron hektáronként 5,00 USD, 8,00 USD vagy 15,00 USD. A vonatkozó Yield Gap védelmi kifizetések értéke ezekre az árakra legfeljebb 25 USD, 56 USD vagy 105 USD hektáronként. A gazdálkodók a korai jelentkezési időszakban jelentkezhetnek be, április 15-ig érvényes bevezető árral.

Az időzítés megfelelő

A hozamoptimalizáló megjelenése a gazdálkodóknak az alacsony nyersanyagárak miatti kihívása. Az USDA Gazdaságkutatási Szolgálat projektjeinek nemrégiben közzétett 2024-es mezőgazdasági ágazati bevételi előrejelzése tovább csökkenti a mezőgazdasági üzemek jövedelmét országszerte. A megfontolt pénzügyi gazdálkodás mellett a megnövekedett hozam javíthatja a gazdaságok jövedelmét és jövedelmezőségét.

Jeff Leerer, Iowa államban élő gazdálkodó azt mondja, hogy a hozamoptimalizálóra most szüksége van. „Általában felülmúlom a megyét, és nincs 85 százalék alatti hozam. A Yield Optimizer hibrid intelligenciája segíthet a vetőmag kiválasztásában, és ha a teljesítményszintem 85 és 100 százalék között van, akkor védett vagyok.”

Hogyan működik?

„A Yield Optimizer™ a tekintélyes, független vetőmagkísérleti parcellák átfogó adatait összesíti a szabadalmaztatott vetőmagkísérleti adatokkal együtt” – mondja Rose. „Az általunk biztosított kimenetek több mint 700 vetőmagfajtánál specifikus szántóföldi teljesítményt képviselnek. A Yield Optimizer™ ezeket az információkat használja fel egy kiterjedt lista létrehozásához, amely a legjobban teljesítő márkákat és hibrideket hozam alapján rangsorolja, a gazdálkodó helyének megfelelően.”

„A gazdálkodók nem választhatják meg a talajt, de megválaszthatják a vetőmagot. Míg az időjárás nagy hatással van a hozamokra, a megfelelő vetőmaghibrid kiválasztásától függ a termés. Három év elfogulatlan, tudományos vetőmagkísérleti adatok azt mutatják, hogy ugyanazon a területen, ugyanabban a talajban és változatlan időjárási körülmények között a hibrid szelekció akár 40 köböllel is befolyásolja a hozamot hektáronként a kiválasztott hibridtől függően, amikor a kereskedelemben kapható hibridek felső 30 százalékát elemezzük.”

(Forrás: futurefarming.com)

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Kiskerti vetés szeptemberben: több zöldségnek is jó most az alkalom

2024.09.07.

A szeptemberi ültetés azért jó ötlet, mert így tavasszal hamarabb lesz termésünk és időt takaríthatunk meg a tavaszi ültetések idején.

A borászok figyelmét kéri a Nébih, veszélyes lehet az erjedés során keletkező mustgáz

2024.09.07.

Fokozottan kell figyelni a borászoknak, mert veszélyes lehet az erjedés során keletkező mustgáz a borkészítés során.

Digitalizáció, munkakönnyítés és fejlődés az agrárszakképzésben: Nagy István nyitotta az évet

2024.09.07.

Az agrárszakképző intézményekbe 3532 diák iratkozott be a 2024-2025-ös tanévre, a felnőttoktatásban résztvevőkkel együtt 4200-an kezdik meg a tanulmányaikat ezen a területen.

A szövetség szerint túl olcsó a tojás – az áremelés átléphetné a lélektani határt

2024.09.06.

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint emelés nélkül veszélybe kerülhet a tojástermelés. A Vas Népe munkatársai körbekérdezték a vasi termelőket, ők terveznek-e emelni szeptembertől.

Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Az aktuális magyarországi aszálytérképnél szomorúbbat nem biztos, hogy lát a mai nap folyamán

2024.09.06.

Szeptember első napjaiban az időjárásban továbbra sem történt változás, a hőség és az aszály változatlanul tartott, és még az előző héten néhol előforduló záporok is elmaradtak. Pénteken várható lassú változás, először a Dunántúlon és a déli régióban, majd a jövő hét elejétől más területeken is megjelenhet a csapadék, a hőmérséklet pedig csökkenni fog. Ez a változás a kapásnövények terméseredményein már nem segít, de a repce vetéséhez nélkülözhetetlen a talaj nedvességtartalmának javulása.

Partnerhírek
Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Partner

Hány aszályos év kell még, hogy a gondolkodás megváltozzon?

2024.09.05.

Dunapatajon tartotta idei szakmai napját a Kukorica Kör Egyesület, ahol a jelenlévő gazdálkodók az agrárium elismert képviselőinek előadásait hallgathatták meg impozáns környezetben augusztus végén.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 2.800 hirdetés 40 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás