Hirdetés
Permetezzünk természetesen, tejjel!
Hirdetés
Nem kaptunk napszúrást, és azok sem, akik alkalmazzák a módszert. Azon csodálkozunk csupán, hogy eddig még nem nyert nagyobb teret ez a természetes permetezőszer. Miért éppen tej? Kiderül az alábbiakban!
Nem újdonság a dolog, mert Marie-Luise Kreuter Biokert c. könyvében is ír a módszerről, a Biokontoll Hungária oldalán is találhatunk információkat róla, egy szakdolgozat is fellelhető, ami a tej gombaölő hatását taglalja. Ugyanis valóban gombaölő hatása van: A fehérje a lényeg, illetve az, hogy a levél felületének pH-értéke megváltozik, ami nem kedvező körülmény a gombás betegségeknek.
A sokszínűvidék.hu cikkében egy gyakorlott alkalmazó meséli, hogy 2010 óta használ sima, 2,8%-os bolti tejet a konyhakertben, a paradicsom-termesztéshez, de kapnak a rózsák, az eper, a tökfélék, a paprika, a karalábé, zeller és a bazsalikom is. Azóta sem csalódott benne.
Hogyan?
Kiültetés után a lehető leghamarabb kezdjünk hozzá a tejes permetezéshez, 7-10 naponta érdemes megismételni. 1 egység tejhez 6 egység víz jár, literben nézve ez összesen 7 liter permetszert jelent. Június közepétől 3-4 hetente érdemes még rezes permetet is adni a növényeknek.
Kétségei vannak?
- Nem fog savanyú, büdös tejszag kavarogni a levegőben, sőt, inkább kellemes, édes tej illat lengi be a környéket, egészen, amíg meg nem szárad.
- Kiváló köszmétére is. Ha lisztharmatos, akkor a tej arányát növelni kell a permetszerünkben.
- Alkalmazzuk bátran az uborkára, tökfélékre is!
Forrás: sokszinuvidek.hu
Ön próbálta már? Ossza meg velünk tapasztalatát!
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatSolis 50 RX kabinos 12fokozat
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
12 000 000 HUF
+ áfaHirdetés
Hirdetés