Az Amazone a Pantera önjáró növényvédelmi permetezőgép új generációjával sorakozik fel a rajtvonalra. A Pantera 4504 új mértéket szab a precíz növényvédelem és a kezelési kényelem terén. A módosított permetlékör, a változások a kezelőközpontban, valamint a könnyebb karbantarthatóság számos előnyt jelent.

Az új Pantera 4504 sorozatnál a megnövelt területteljesítmény és a járművezető tehermentesítése áll a középpontban. A jármű bal oldalán levő burkolat alatt, biztosan védett helyen található az új SmartCenter a teljes kezelőarmatúrával együtt. Ezen kívül itt helyezték el a 60 liter térfogatú vegyszerbekeverő tartályt is, amely nagy teljesítménnyel keveri be a port és a granulátumokat is.

A megnövelt területteljesítmény és a járművezető tehermentesítése áll
a középpontban (Fotó: Pixabay)

Csökkenő zajterhelés

A stabil nyomású és a folyékony műtrágyának ellenálló 520 l/min teljesítményű AR dupla dugattyús membránszivattyúnak a jobb oldalon való elhelyezésével lényegesen csökken a felhasználó zajterhelése az akár 700 l/min teljesítményű szívóteljesítménynél, és ezen kívül jobb hozzáférhetőséget biztosít.

A SmartCenter minden igényhez ideális megoldást kínál – folytatódik az agrarelet.hu cikke – az okos, de egyszerű Comfort-csomagtól kezdve a TwinTerminal 3.0-n át egészen a maximális kényelmet garantáló Comfort-Plusz csomagig.

Könnyű kezelés

A kezelőcsapok helyett a TwinTerminal 7.0 érintőképernyőjével sokszorosan megkönnyíti a gép kezelését. A felhasználónak már csak a kívánt funkciót kell kiválasztania, és a permetezőgép teljesen automatikusan beállítja magát. A permetlétartály és az öblítővíztartály mindig a kívánt szintig kerül feltöltésre. Gombnyomással elindítható az automatikus tisztítóprogram.

A nagy területteljesítményhez az új, jól hozzáférhető üzemanyagtartály akár 290 literes térfogattal is elérhető, így hosszú munkanapokhoz is elegendő üzemanyagot biztosít. Mellette található a 20 literes AdBlue-tartály.

Az új AmaDrive 7.0 járműterminált az ergonomikus kartámaszba integrálták. A színes, 7 colos kijelzőn minden gépspecfikus funkció áttekinthetően megjeleníthető, és intuitív módon kezelhető.

40 méteres munkaszélességek mellett is

Az Isobus-kezeléshez a 8 colos AmaTron 4 terminált és a 12,1 colos AmaPad 2 terminált kínálják. Mindkét terminál színes érintőkijelzővel rendelkezik. A praktikus MiniView nézetben a kezelés különösen kényelmes, és megfelel a precíziós gazdálkodás legmagasabb szintű elvárásainak is.

A ContourControl aktív szórókeret-vezérlés és a SwingStop aktív rezgéscsillapítás nagy, akár 40 méteres munkaszélességek mellett is garantálja a szórókeret legjobb helyzetét. A ContourControl lefelé is tud hajolni, így a célterület távolságot mindig pontosan betartja.

Mialatt a ContourControl igen jó függőleges szórókeret-vezérlésről gondoskodik, a SwingStop a széles szórókereteknél optimalizálja a vízszintes helyzetet. A nagyon gyors és pontosan dolgozó hidraulikus szórókeret-vezérlés nagyobb sebességet enged munka közben. Az AmaSelect elektromos fúvókakapcsolással így maximális szintű pontosság érhető el.

Megosztás

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás