Szigetszentmiklóson rendezi meg a FruitVeB a Profiktól Profiknak című szakmai programsorozatának első rendezvényét 2019. január 15-én és 16-án. A kétnapos képzés első napján a szilvatermesztés olyan aktuális kérdéseivel foglalkozik, mint a piaci igények változása, a perspektivikus fajták és a hatékonyságot növelő főbb termesztéstechnológiai beavatkozások. A második napon pedig a gyümölcsök legveszélyesebb kártevői elleni védekezés lesz a téma, a pajzstetvek, a foltosszárnyú muslica és az atkák kerülnek terítékre. A képzés tematikája jelentősen eltér az általános szakmai konferenciákétól, ugyanis egy szaktanácsadási nap keretében egy témát tárgyalnak meg, és egyetlen előadóval viszik végig a napi programot, hogy lehetőség nyíljon a téma alapos és részletes megtárgyalására. Ezzel a profi gyümölcstermelők számára is hasznos többletinformációkat nyújtanak - írja a rendezvényről a FruitVeB oldala. Az előadás jellegű blokkokat egy-egy résztéma után interaktív vitával fejezik be, hogy elegendő idő és tér legyen az intenzív eszmecserére. Ezen a jelenlévők megvitathatják a saját tapasztalataikat és feltehetik kérdéseiket az előadónak. A képzéseket nagyobbrészt külföldi kutató-szaktanácsadó kollégák tartják, de a hazai szakemberek is tartanak majd előadást.
A szilvatermesztés aktuális kérdéseiről és a gyümölcskártevőkről rendeznek kétnapos programot Szigetszentmiklóson
A FruitVeB és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Termelők Egyesülete 2019-től nagy hangsúlyt fektet az intenzív szaktanácsadási jellegű képzésekre. Az új típusú képzésekkel alapvető céljuk, hogy segítsék a hazai zöldség-gyümölcs termesztésben élen járó, profi termelőik továbblépését a legkorszerűbb tudásanyag átadásával.
A meghívott külföldi előadók/szaktanácsadók:
  • Dr. Peter Hilsendegen, kutató-szaktanácsadó  és
  • Werner Dahlbender, kutató-szaktanácsadó (Rheinland-Pfalzi Kutató és Szaktanácsadó Állomás, Németország)
A részletes szakmai program és jelentkezési lap itt letölthető.
A rendezvény helyszíne:
Gastland Hotel M0*** Étterem és Konferencia Központ 2311 Szigetszentmiklós (M0 Autóút, 19. km) Jelentkezési határidő: 2019. január 9. szerda, 16.00 óra

Megosztás

További híreink

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás