Évről-évre rendeznek országszerte programokat, amelyek középpontjában a veterán traktorok állnak. Már tavasszal elkezdődtek a programok, de tartogat még a nyár is veterán találkozókat. Cikkünkben visszatekintés és programajánló!

Akik egyszer már beleszerettek a veterán traktorok világába, örökre a rajongói maradnak. Hiszen ők tudják: öreg traktor, nem vén traktor, olyannyira, hogy munkára is maximálisan alkalmasak. Ezeken a veterán traktor találkozókon a gazdák örömmel mesélnek járműveikről felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Idén már elkezdődtek a veterán traktor találkozók, ízelítőül bemutatunk néhányat.

Hofherr-Dutra gépmajális Pestszentlőrincen

Az idén már hatodik alkalommal került sor a pestszentlőrinci Hofherr-Dutra Gépmajális megrendezésére. A rendezvény a már hagyományossá vált módon, a Hofherr-Dutra Emléktársaság szervezésében, az egykori Hofherr villában, a Hofherr emlékhelyen zajlott le. Az idei év megemlékezésének középpontjában az 50 évvel ezelőtt bemutatott FRAK-B1 típusú forgórakodó gép sikere állt, amely az 1964. évi Budapesti Nemzetközi Vásáron a BNV I. díját és a vásári rendezés serlegét is elnyerte. A társaság tisztelettel emlékezett meg a hajdani kispesti traktorgyár kiemelkedő műszaki egyéniségeiről és a 65 évvel ezelőtt alapított, egykori Csepel Autógyárról, ahol a magyar traktorok és dömperek motorjait gyártották.

Csatári Sándor HSCS 30-32 típusú veterán traktora
 

II. Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozó

Traktorok minden mennyiségben, díszfelvonulás, filmvetítés és dutra cross várta a Közúti Szakgyűjteménybe látogatókat, június 6-8. között.

Második alkalommal rendezték meg a Kiskőrösi Dutra találkozót
 

A minden évben megrendezésre kerülő Bokori Axiál Veterán Traktormajális sajnos az idén elmaradt.  Ám a szervezők biztosítanak mindenkit arról, hogy 2015-ben megrendezésre kerül a jubileumi esemény!

Tavaly sokan vettek részt a jó hangulatú majálison
 

Habár már tavasszal elkezdődtek az ilyen jellegű programok, ám akad még szerencsére program a nyárra!

V.Regölyi Veterán Gépjármű találkozó és falunapok

Ahol a szépség mellett a kor is számít. Koncertek, finom életek és felvonulás is várja a látogatókat.

Időpont: 2014. június 21.

Részletek: www.regolyveteran.hu

A tavalyi találkozó egyik kiemelkedő járműve
 

Veterán traktor és jármű találkozó Balatonlelle

Ismét a veterán traktoroké és járműveké a főszerep: a tóparti városban már harmadszor is megrendezik a veterán traktor és jármű találkozót. Felvonulás, traktorhúzóverseny, mini gép show és még megannyi program várja az érdeklődőket.

Időpont: 2014. június 28.

Újfehértói Veterán Börze

A helyszín továbbra is Béke tér, városi piac területe, ahol a börze mellett programok is várják a látogatókat.

Időpont: 2014. augusztus 24.

Megosztás

További híreink

Kiskerti vetés szeptemberben: több zöldségnek is jó most az alkalom

2024.09.07.

A szeptemberi ültetés azért jó ötlet, mert így tavasszal hamarabb lesz termésünk és időt takaríthatunk meg a tavaszi ültetések idején.

A borászok figyelmét kéri a Nébih, veszélyes lehet az erjedés során keletkező mustgáz

2024.09.07.

Fokozottan kell figyelni a borászoknak, mert veszélyes lehet az erjedés során keletkező mustgáz a borkészítés során.

Digitalizáció, munkakönnyítés és fejlődés az agrárszakképzésben: Nagy István nyitotta az évet

2024.09.07.

Az agrárszakképző intézményekbe 3532 diák iratkozott be a 2024-2025-ös tanévre, a felnőttoktatásban résztvevőkkel együtt 4200-an kezdik meg a tanulmányaikat ezen a területen.

A szövetség szerint túl olcsó a tojás – az áremelés átléphetné a lélektani határt

2024.09.06.

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége szerint emelés nélkül veszélybe kerülhet a tojástermelés. A Vas Népe munkatársai körbekérdezték a vasi termelőket, ők terveznek-e emelni szeptembertől.

Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Az aktuális magyarországi aszálytérképnél szomorúbbat nem biztos, hogy lát a mai nap folyamán

2024.09.06.

Szeptember első napjaiban az időjárásban továbbra sem történt változás, a hőség és az aszály változatlanul tartott, és még az előző héten néhol előforduló záporok is elmaradtak. Pénteken várható lassú változás, először a Dunántúlon és a déli régióban, majd a jövő hét elejétől más területeken is megjelenhet a csapadék, a hőmérséklet pedig csökkenni fog. Ez a változás a kapásnövények terméseredményein már nem segít, de a repce vetéséhez nélkülözhetetlen a talaj nedvességtartalmának javulása.

Partnerhírek
Partner

Megbízhatóság és hatékonyság a Pantera 40EC-vel ősszel is

2024.09.06.

A kombájnok rostaaljából kikelt, zöld sávokban megjelenő gabona árvakelés a gyenge kelő repcét teljesen kiszoríthatja, elpusztíthatja. A Pantera 40 EC hatékony megoldás lehet.

Partner

Hány aszályos év kell még, hogy a gondolkodás megváltozzon?

2024.09.05.

Dunapatajon tartotta idei szakmai napját a Kukorica Kör Egyesület, ahol a jelenlévő gazdálkodók az agrárium elismert képviselőinek előadásait hallgathatták meg impozáns környezetben augusztus végén.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren

Magro.hu Piactér

Több mint 2.800 hirdetés 40 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás