A Continental és a Land Life együttműködve egy autonóm faültető robotot hoznak létre, amelyet arra terveztek, hogy megbirkózzanak a globális erdőirtással, hatékonyan ültetve a fákat nehéz terepen.

Az autóipari technológiájáról ismert Continental a Land Life nevű, hollandiai székhelyű, erdőfelújítással foglalkozó céggel együttműködve belép a környezetvédelmi szektorba. Együtt fejlesztettek ki egy olyan faültető robotot, amely önállóan ülteti el a famagoncokat, és megbirkózik az erdőirtás globális kihívásával.

A Continental és a Land Life Tree Seeding robotja óránként akár 60 új fát is képes elültetni (Forrás: futurefarming.com)

A Continental Engineering Services (CES) által tervezett robot automatikus vetőmodullal van felszerelve. Az egység percenként egy magot tud elvetni, óránként akár 60 gödröt megtöltve, ami rendkívül hatékony megoldást jelent a környezetromlás által érintett területeken az erdő újratelepítésére.

Már kereskedelmi forgalomban kapható

A Stella Engineering által kifejlesztett robot alapjárműve már kapható a kereskedelemben, és úgy lett beállítva, hogy a kihívásokkal teli terepen is önállóan működjön, beleértve a meredek lejtőket és a sziklás felületeket. A gépnek az a képessége, hogy nehéz tájakon navigáljon, ideálissá teszi a különféle erdőfelújítási projektekben való használatra világszerte.

Martin Poettcher, a CES GreenTech részlegének vezetője hangsúlyozta az együttműködés fontosságát: „A robotot bevált autóipari technológiával adaptáltuk annak érdekében, hogy biztonságosan és autonóm módon működjön durva terepen is. Partnerségünk a Land Life-fal a környezet javára válik azáltal, hogy innovatív, fenntartható megoldást kínál az ökoszisztéma helyreállítására.”

Kevesebb, mint egy perc magonként

A vetőrobot teljesen automatikus közvetlen vetési eljárással működik. A rendszer először megtisztítja a talajt a gyomoktól, majd az adott talajnak és fafajtának megfelelő lyukat fúr. A lyukba sűrített levegővel egy maggolyót helyeznek, és a talajt úgy töltik vissza, hogy ellepje a magot. Ez a hatékony folyamat magonként kevesebb mint egy percet vesz igénybe, innovatív és méretezhető megoldást kínál az erdőfelújításhoz.

A projekt válasz a fenntartható technológiák iránti növekvő igényre, az éghajlatváltozás és a környezetromlás kezelésére. A CES egyre gyakrabban vesz részt „zöld” projektekben, autóipari szakértelmét felhasználva olyan technológiák kifejlesztésére, mint a faültető robot és más ökológiai megoldások, például egy mesterséges intelligencia alapú gyomirtó rendszer.

(Forrás: futurefarming.com)

További híreink

A dámszarvasokat titokzatos betegség fenyegeti

2024.10.20.

A dámszarvasoknak mostanában nemcsak a tehenek kegyeiért kell megküzdeniük, hanem egy körükben terjedő titokzatos betegséggel is. A rejtélyes kór az érintett állatoknál nemcsak deformált, gennyes agancsokat, hanem a jelek szerint szaporodási problémákat és további súlyos tüneteket is okozhat. A dámokon túl az őzeket és gímszarvasokat is érintő tünetek a kutatók szerint összefüggésben állhatnak a mikotoxinok jelenlétével, és egyelőre úgy tűnik, hogy nincs ellenük gyógymód.

Gyakran hibázunk, amikor a hideg elől a lakásba menekítjük növényeinket

2024.10.20.

Egyre rövidülnek a nappalok, és egyre hidegebb a levegő. Miközben arra készülünk, hogy több időt töltsünk bent, és jól érezzük magunkat, itt az ideje, hogy a kültéri növényeinket is áthelyezzük, és beltérbe vigyük.

A gazdák megbirkóznának az éghajlatváltozással – nyitottak az innovációra

2024.10.20.

A magasabb hozampotenciál ösztönzi a digitális gazdálkodás elterjedését: a gazdálkodók kétharmada már használ digitális eszközöket, és ugyanennyien szeretnének többet megtudni a mesterséges intelligenciáróll. Ez az egyik kulcsfontosságú megállapítása a 2024-es Farmer Voice felmérésnek –Ausztrália, Brazília, Kína, Németország, India, Kenya, Ukrajna és az Egyesült Államok 2000 gazdálkodójának körében végzett kutatás –, amelyet a Kynetec globális piackutató cég végzett a Bayer megbízásából.

Úttörő projekt – takarmány előállítása üvegházhatású gázokból!

2024.10.20.

Két mikroorganizmus – egy baktérium és egy alga – együtt használható a szén-dioxid és a metán fehérjében gazdag biomasszává alakítására. A felfedezés arra késztette az új-zélandi elsődleges iparágak minisztériumát (MPI), hogy támogassa az Upflow-t és partnereit a kutatás előmozdításában.

Robotra bízzák az újraerdősítést, percenként lehet gazdagabb egy új fával a világ

2024.10.20.

A Continental és a Land Life együttműködve egy autonóm faültető robotot hoznak létre, amelyet arra terveztek, hogy megbirkózzanak a globális erdőirtással, hatékonyan ültetve a fákat nehéz terepen.

Akár 98%-kal is csökkenhet a gyomirtószer-szükséglet a permetezőrobottal

2024.10.20.

A mesterségesintelligencia-megoldások és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok területén tevékenykedő Solinftec egy frissítést osztott meg Solix permetezőrobotjának bevezető kereskedelmi szezonjáról. A 2024-es termesztési időszakban 50 robot volt kereskedelmi forgalomban az indianai és illinoisi farmokon, több mint 65 millió növényt monitorozva.

Partnerhírek
Partner

Kond-Coop Kft. – „Gazdáktól, Gazdáknak”

2024.10.18.

A 7. Kirovec Nap középpontjában maga a gazda, a gazdálkodó ember állt. A Kond-Coop szakmai eseményén nagy hangsúlyt fektettek a gazdák véleményeinek és tapasztalatainak megosztására.

Partner

A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta a tavaszi hibridkukorica-kínálatát

2024.10.17.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat bemutatta tavaszi Pioneer® kukoricahibridek kínálatát az idén 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A mezőgazdasági szakkiállításon a vállalat szakértői készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítettek a hibridválasztással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 104 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás