Példaértékű az egyik kereskedelmi lánc kezdeményezése, amelyben a másodosztályú zöldségeket és gyümölcsöket is átveszi a magyar termelőktől, amiket aztán olcsóbban kínál a vevőknek. A projekt a “Minket is lehet szeretni” elnevezést kapta. A külsőre nem a legszebb, de a magasabb minőségű termékekkel azonos beltartalmú másodosztályú zöldségek és gyümölcsök így nem a zöldhulladékban végzik. A magyar gazdákat, a zöldség- és gyümölcstermelőket támogatjuk, különösen olyan esetben, amikor a termelők, a kereskedelmi lánc és a minisztérium érdekei egybeesnek – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Penny Market alsónémedi központjában, ahol Jens Thilo Krieger ügyvezető és D. Nagy Dániel stratégiai marketing osztályvezető mutatta be a projektet. Az államtitkár gratulált a “Minket is lehet szeretni” elnevezésű projekthez. A programról a Földművelésügyi Minisztérium weboldala számolt be.
A másodosztályú zöldségek és gyümölcsök nem olyan szépek, de a beltartalmuk ugyanolyan jó, mint a külsőre is tetszetős portékáé
Czerván György a találkozó után elmondta, hogy a program mindenkinek hasznos lehet, hiszen a másodosztályú, de kiváló minőségű magyar termények forgalmazása révén vidéki munkahelyeket lehet megőrizni. A fogyasztók pedig a szokásos árnál 10-15 százalékkal olcsóbban juthatnak egészséges élelmiszerhez. A Minket is lehet szeretni program emellett csökkenti az élelmiszerpazarlást és közvetett módon enyhíti a gazdálkodás környezeti terhelését is.
Molnár János szentesi gazda – aki a Délkertész szövetkezeten keresztül a Penny Market egyik beszállítója – úgy fogalmazott: örül a kezdeményezésnek, mert minden forintra szükségük van az eredményes gazdálkodáshoz. Márpedig eddig a hibás termények a zöldhulladékba kerültek.
A másodosztályú zöldségek és gyümölcsök eladása segít a gazdáknak is
„A magyar gazdaságnak stabil bevételre van szüksége annak érdekében, hogy fejlődhessen. Ezért is döntöttünk úgy, hogy átvesszük a másodosztályba sorolt, kisebb, girbe-gurba zöldségeket és gyümölcsöket is a gazdáktól, elsőként a magyarországi diszkontláncok közül. Így nemcsak támogatjuk őket a fenntartható gazdálkodásban, de egyúttal a munkahelymegőrzéshez és -teremtéshez is hozzájárulunk” – fogalmazott Jens-Thilo Krieger. A Penny Market ügyvezetője ezen kívül azt is kiemelte: természetesen továbbra is kiemelt cél, hogy a Penny Market magas beltartalmú zöldségeket és gyümölcsöket biztosítson a vásárlók számára.

Megosztás

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás