Tudta, hogy ősszel a melegigényes gyomok hektáronként akár 40 000 Ft-os kárt is okozhatnak repcében? Kiváló megoldás a RUNWAY™.

A készítmény ötvözi a preemergens és a posztemergens technológia előnyeit:

1. Bármely típusú repcében felhasználható (normál és IMI is).
2. Hatásspektruma rendkívül széles.
3. Talajon és levélen keresztül is hat.
4. Időben rugalmasan kijuttatható.
5. Kíválóan keverhető.

1. A készítmény szelektív a repcére. Bármilyen repcehibridben vagy -fajtában is felhasználható.

2. A három hatóanyagának köszönhetően rendkívül széles a hatásspektruma. Különösen érzékeny rá a szikfű- (1. kép), pipitér-, aggófű-, gólyaorr-, bükkönyfajok, ragadós galaj (2. kép), pipacs (3. kép), kék búzavirág, csattanó maszlag, szerbtövis-, keserűfű-, csorbóka és libatopfajok (4. kép), parlagfű, fekete ebszőlő, kicsiny gombvirág, betyárkóró, árvakelésű napraforgó (IMI és SU is), lucerna, burgonya. Jó hatékonysággal irtja a szarkaláb-, tarsóka-, hérics, veronika-, árvacsalán-, árvácska-, zsomborfajokat, pásztortáskát, tyúkhúrt. Az évelő gyomok közül jó hatékonyságú a mezei acat, mogyorós lednek, fekete üröm, lóromfajok és a pitypang ellen.

1.kép - Runway hatása ebszikfű ellen a kezelést követő évben (2015. június, Szolnok)

2. kép - Runway hatása ragadós galaj ellen a kezelést követő 50. napon (2012. december 1., Ostoros)

3. A három hatóanyag közül az aminopiralid és a picloram rendelkezik levélen és talajon keresztüli, míg a metazaklór talajon keresztüli hatással.

4. A készítményt az engedélyokirat szerint a repce vetésétől, annak 5 leveles állapotáig kell kijuttatni.

5. A Runway keverhető az ebben az időben felhasználható speciális egyszikűirtókkal (pl. Perenal™), egyéb gyomirtó szerekkel (pl. etametszulfuron-metil), rovarölő szerekkel (pl. Nurelle™-D), regulátorral (Metkon™ 60).

3. kép - Runway hatása pipacs ellen a kezelést követő évben (2015. május, Jászboldogháza)
4. kép - Runway hatása fehér libatoppal erősen fertőzött területen

JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA

A legérzékenyebb gyomstádium a kétszikű gyomok szik- 2 leveles állapotában van. Ha a melegigényes gyomok kikeltek, de az őszi gyomok még nem, ebben az esetben is ekkor kell elvégezni a kezelést. A tartamhatást adó hatóanyagok biztosítják a hosszú, talajon keresztüli hatást az egész őszi időszakban. A tartamhatás kifejtéséhez a kezelést követő 2 héten belül 10-20 mm csapadék szükséges. A korai posztemergens kezelést a repce 2 valódi lombleveles állapotától 5 leveles állapotig célszerű elvégezni. A javasolt dózis 1,5 l/ha. Posztemergens kezelés javasolt az alacsony humusztartalmú, laza talajokon.

A szert a 200-300 l/ha vízzel, közepesen durva porlasztással célszerű kipermetezni. A készítmény a normál vetési sorrendet nem befolyásolja. Betakarítást követően, ősszel kalászos gabona, míg tavasszal bármi vethető vagy palántázható.

AKG programokban növényvédelmi képesítéssel rendelkező szaktanácsadó, növényvédelmi mérnök, növényorvos írásbeli javaslatára használható.

Bízunk abban, hogy ha Ön kipróbálja, akkor hasonló véleménye lesz termékünkről.

Papp Zoltán
herbicid-termékmenedzser
Corteva Agriscience

(x)

További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás