Sikeres génszerkesztés: ellenállóbb szupersertéseket hoztak létre
Hirdetés
A fogyasztók egy része kételkedik a veszélytelenségében
A fogyasztók korábban attól tartottak, hogy a génmódosított alapanyagokból készült élelmiszer árthat az ember egészségének: allergiát válthat ki vagy a beillesztett gének bekerülhetnek az emberi DNS-be. Azonban ezek az ételek évtizedek óta forgalomban vannak és soha nem ártottak az embernek, és ezzel állnak összhangban az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) ajánlásai is - írja az MTI. A Edinburgh-i Egyetem Roslin Intézetének tudósai génszerkesztéssel távolították el a sertés DNS-ének egy kis szakaszát. Ez a viszonylag kis szerkesztés megakadályozza, hogy megtapadjon a PRRS-vírus a sertéssejtek felszínén. Ezután az állatokat vírusfertőzésnek tették ki. A Journal of Virology című lapban megjelent eredmények szerint egyetlen génszerkesztett sertés sem betegedett meg. Christine Tait-Burkard, a kutatás vezetője a BBC-nek azt mondta, hogy egyetlen idegen gént sem juttattak az állatokba. Az eddigi tesztek eredményei alapján szervezetük nem gyengült meg és más módon sem hatott rájuk a beavatkozás. A génszerkesztés pedig végleges, tehát a sertések utódai is öröklik. Korábban itt írtunk arról, hogy Nagy István agrárminiszter is azon a véleményen van, hogy a génszerkesztés nem számít génmódosításnak.Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatAMG Pro-tech mikrogranulált talajkondicionáló készítmény (10kg)
12 940 HUF / zacskó
+ áfaTöbb mint 400 hirdetés 89 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés