A stresszkezelés a mezőgazdaságban folyamatos kihívást jelent a gazdálkodók számára. Az integrált növényvédelem eszközrendszerén belül jelentős szereppel bíró agrotechnikai növényvédelem és a nemesítés karöltve szolgálják a növényeink ellenállóképességének, adaptációs készségének növelését. A nemesítő munka célja a nagy terméspotenciállal bíró növények létrehozása mellett a különböző stresszorokkal szembeni ellenállóság növelése. A faj-, illetve fajtaválasztás szintén az agrotechnikai növényvédelem része, az optimalizált vetésidőhöz, vetésmélységhez, tőszámbeállításhoz hasonlóan. Feladatunk a kezdeti kritikus időszakon, amikor a legkifejezettebb a kompetíciós hatás, átsegíteni a kultúrnövényeinket. Gyommentes állomány biztosítása által kifejeződhet a magas, robbanásszerű kezdeti fejlődési erély, tábla szintű homogenitás.

A növények termesztése során a helyes vetésidő és tőszám meghatározó szerepet játszik a terméshozam és a növények egészsége szempontjából. Ezek a tényezők közvetlen hatással vannak a növények fejlődésére, a termés minőségére és mennyiségére.

A helyes vetésidő kritikus annak biztosításában, hogy a növények megfelelő körülmények között fejlődjenek. Minden növényfajnak és hibridnek/fajtának saját optimális vetési időszaka van, amelyet az éghajlati, talaj- és egyéb körülmények befolyásolnak. A megfelelő időben végrehajtott vetés lehetővé teszi, hogy a növények kihasználják az optimális növekedési periódusokat, ami növeli a terméshozamot és javítja a termés minőségét.

A tőszám szintén kulcsfontosságú a növények egészségének és fejlődésének szempontjából. A túl sűrű vagy túl ritka tőszám mind negatív hatással lehet a terméshozamra. Túl sűrű vetés esetén a növények versenyeznek a tápanyagokért és a napfényért, ami csökkenti a terméshozamot, valamint növeli a betegségek és kártevők kockázatát. Másrészről, túl ritka vetés esetén a talaj gyorsabban kiszáradhat, és a növényeknek kevesebb támogatást nyújt.

A helyes tőszám kiválasztása a növényfajtól, a termőhelytől és a termesztési céloktól függ. Fontos figyelembe venni a növények méretét, fejlődési igényeit és a kívánt terméshozamot. A megfelelő tőszám beállítása optimalizálja a növények tápanyagellátását, csökkenti a betegségek és kártevők kockázatát.

Az RAGT Vetőmag Kft. hosszú évek óta elkötelezett a magas minőségű és hatékony növénynemesítés mellett, kiemelt figyelmet szentelve hibridjei vetési idejének és tőszámának optimalizálására. Az általuk nemesített hibrideket széles körű piackutatások és tapasztalatok alapján értékelik, szem előtt tartva a különböző régiók és termőhelyek sajátosságait.

Az RAGT folyamatosan vizsgálja a piacra kerülő hibrideit, hogy pontosan meghatározza, milyen körülmények között érik el a legjobb teljesítményt. Ennek eredményeként olyan információkat szolgáltatnak a termelőknek, amelyek segítenek nekik a helyes vetésidő és tőszám kiválasztásában, optimalizálva ezzel a terméshozamot és növelve a gazdasági hatékonyságot.

A vállalat elkötelezett, nemcsak a hibridek, hanem az agrárgazdálkodás egészére kiterjedően is. Az innováció terén elért eredmények számos stresszkezelési technológiát foglalnak magukban, amelyek lehetővé teszik a növények számára, hogy hatékonyabban alkalmazkodjanak a változó időjárási körülményekhez és más stresszforrásokhoz. Az RAGT által kifejlesztett technológiák segítenek a növényeknek ellenállóbbá válni a betegségekkel, a vízhiánnyal és más környezeti kihívásokkal szemben, ezáltal hozzájárulva a stabilabb terméshozamok eléréséhez.

Összességében az RAGT nemcsak a hibridjeivel, hanem az általuk kifejlesztett innovációkkal is kiemelkedik, amelyek segítik a termelőket a hatékony és fenntartható növénytermesztésben. A cég elkötelezettsége és tudása a mezőgazdaság területén olyan eszközöket nyújt a termelőknek, amelyek segítik őket a kihívásokkal teli környezetben.

A Magro.hu Stresszkezelés a mezőgazdaságban Növény-Állat-Gazda konferenciája keretében számos az RAGT által kifejlesztett innováció kerül majd ismertetésre, amelyek a növények stresszkezelését segítik. A résztvevők információkat szerezhetnek olyan technológiákról, amelyek a növények ellenálló képességét növelik a változó körülményekkel és egyéb stresszforrásokkal szemben, ezzel elősegítve a fenntartható növénytermesztést.

(x)

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás