Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport által megjelentetett, a Dublini Nyilatkozatot aláíró nemzetközi szakértőkkel készített interjúk anyagainak felhasználásával indított, ”Tények/Tévhitek - Állattenyésztés” elnevezésű szakmai videó alkategórián belül újabb videóinterjúk jelentek meg. Diana Rodgers táplálkozásszakértő a vele készített interjúkban a húsevéssel, a hús étrendben betöltött jelentőségével, az állattartás előnyeivel kapcsolatos tudományos ismereteket osztott meg. Kifejtette továbbá álláspontját arról, hogy ki táplálja a húsellenes narratívát és hogy milyen lenne egy állattenyésztés nélküli világ.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását. A szervezet ezért elkészítette az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport által megjelentetett, a Dublini Nyilatkozatot aláíró nemzetközi szakértőkkel készített gondolatébresztő interjúk magyar nyelvű fordításait.

Diana Rodgers táplálkozásszakértő a vele készített interjúkban a húsevéssel, a hús étrendben betöltött jelentőségével, az állattartás előnyeivel kapcsolatos tudományos ismereteket osztott meg - Fotó: YT

Ez a videósorozat célja

A folyamatosan bővülő tartalmú ”Tények/Tévhitek - Állattenyésztés” című videó alkategória kialakításának célja, hogy az állattenyésztést, állattartást és az állatitermék-előállítást övező tévhiteket tudományos tényekre alapulóan oszlassa el és bemutassa az ágazat valódi helyét, szerepét a gazdaságban, a társadalomban és a bioszférában, ezáltal is hozzájárulva az állattenyésztési ágazat körüli viták kiegyensúlyozottságának megteremtéséhez.

Az elmúlt időszakban egyre erősödő, számos esetben egyoldalú szemléletet tükröző ”zöld” szervezetek általi támadásokkal szemben az egyik leghatékonyabb eszköz a megfelelő és valós tényeken alapuló kommunikáció - írta a NAK.

A videó aloldalon most megjelent, Diana Rodgers táplálkozásszakértővel, a Global Food Justice Alliance és a Sustainable Dish munkatársával készült interjúsorozatban több témakör kerül érintésre.

Ezek az alábbiak:

  • Milyen fontos szerepe van a húsnak az étrendünkben?
  • Milyen környezeti előnyökkel járhat az állattenyésztés?
  • Az élelmiszer-előállítás és -elosztás etikai szempontjai
  • Ki táplálja a húsellenes narratívát?
  • Milyen szerepet tölt be az állattenyésztés a vidéki gazdálkodásban és az ökoszisztémák működésében?
  • Milyen lenne egy állattenyésztés nélküli világ?
  • Valóban kevesebb húst kellene ennünk?

Diana Rodgers-el készült videóinterjúkat az alábbi linkeken keresztül lehet elérni:

- Diana Rodgers - A Global Food Justice Alliance és a tudományos ismeretek kommunikációjának fontossága

- Diana Rodgers - Ki táplálja a húsellenes narratívát?

- Diana Rodgers - Milyen lenne egy állattenyésztés nélküli világ?

- Diana Rodgers - Az állattenyésztés és a mezőgazdaság felszámolásának nincs értelme

- Diana Rodgers - A húsellenes narratíva torz nézete

Diana Rodgers táplálkozásszakértővel, a Global Food Justice Alliance és a Sustainable Dish munkatársával készült interjúsorozat

A további tájékozódásnak is van tere

A NAK javasolta, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a ”Tények/Tévhitek - Állattenyésztés” címmel kialakított videó alkategóriába felkerülő tartalmaikat, ahol heti rendszerességgel újabb, nemzetközileg elismert szakértőkkel készült videóinterjúk jelennek meg az állattenyésztés, az állattartást és az állatitermék-előállítás témaköreiben.

A köztestület munkatársai bíznak abban, hogy a folyamatosan bővülő tartalmú felületük szélesíti az állattenyésztéshez, állatitermék-előállításhoz kapcsolódó ismereteket, sokrétűbb perspektívát nyújt a társadalom egésze számára és ezáltal hozzájárul az ágazat minél szélesebb körű elfogadottságának megteremtéséhez - írták.

Megosztás

További híreink

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Zajlik a szezon, itt az első nyári hónap gépes összefoglalója

2024.07.03.

A gépek témájához kapcsolódóan hoztunk híreket júniusból, hogy egy helyen összegyűjtve is böngészhetőek legyenek a tartalmak.

Már csak néhány napig lehet szavazni a 2024-es Év Szaktanácsadója címre

2024.07.02.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is keresi az Év Szaktanácsadóját. A cím odaítélésének első lépése a jelöléssel kezdődött.

Bővül a cseh és magyar szövetség: együttműködési megállapodást kötött az Agrofert és a Széchenyi István Egyetem

2024.07.02.

A Széchenyi István Egyetem stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött az Agrofert, a.s. vállalattal Csehország fővárosában, Prágában, a cégcsoport székhelyén.

Megnövelték a Gazdahitel költségvetését Romániában

2024.07.02.

Bővül a romániai Gazdahitel kerete: az eredetileg megszabott 815,5 millió lejről (65 milliárd 200 millió forint)  646 millió lejjel 1461,5 millió lejre, mintegy 116 milliárd 920 millió forintnyira nő a program költségvetése.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás