Az utóbbi napokban kezdetét vette a meggyszezon és több gyümölcsös is megnyitotta kapuit. Néhány esetben azonban nem csak a már előre leszedett meggyet vásárolhatják meg a fogyasztók, hanem maguknak is szedhetik, ami például a szamóca esetében már évek óta jól működő program. Az alábbiakban olyan gyümölcsösök kerülnek felsorolásra, ahol meggyvásárlás lehetséges.

Országszerte több helyen is vásárolhatunk meggyet, amelyet akár magunk is szedhetünk, vagy már eleve betakarítva vásárolhatjuk meg, viszont a legtöbb esetben erősen ajánlják a bejelentkezést az adott gyümölcsösnél, hiszen nem tudhatni, hogy éppen mennyi gyümölcs áll rendelkezésre. Az alábbiakban országszerte 18 helyszínt sorolunk fel, ahonnan bizalommal vásárolhatnak meggyet, persze a kormány által előírt járványügyi intézkedések betartása mellett.

Elkezdődött a meggyszezon, országszerte több termelő is szedd/vedd magad akciókkal várja a vásárlókat. (Fotó: Pixabay, Free_Photos)

Az alábbi listán a legtöbb feljegyzett helyszín Heves megyében és Pest megyében található, de Fejér és Bács-Kiskun megyében is fellelhetők termesztők, továbbá Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is.

Heves megyében az összes termelő szedd és/vagy vedd magad akció keretei között árusítja gyümölcsét, és minden termelőnél erősen ajánlott előre bejelentkezni. Tenk területén Sáfrán Zsolt termelőnél már június elsejétől lehet vásárolni, a hevesi Agro-Csep Kft. pedig korábbi évek alapján június 14-ével nyitotta meg kapuit, míg a „Székely föld” gazdaság június 15-tel. Akadt viszont olyan termelő is, aki idén a fagykár következtében nem tudja megnyitni termőterületét.

Pest megyében szintén érdemes beiratkozni előre, amennyiben vásárolni szeretnénk, a korábbi évek alapján itt június elsejétől Pomázon a Piliskert Kft. szedd magad akcióval várja vásárlóit, Szobon Jeszenszky Tibor június 10-től, a Szobi Gyümölcsöskert pedig június 15. napjától. Tápiógyörgyén Józsa Ágnes termelőnél a szezon június 12. napjával kezdődött meg.

Bács-Kiskun illetve Fejér megyében is két-két helyszínt említenénk meg. Bács-Kiskun megyében Dr. Horváth Zoltán termelő korábbi évek alapján június első napjától nyitja meg kapuit, a Kujáni Tanya pedig június 12-től. Fejér megyében a Gárdonyi Géza Mezőgazdasági Szövetkezeti Zrt. június 15. napjától már megkezdte a szezont, a székesfehérvári Barackvirág Farm pedig június 17-től.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison korábbi évek alapján június 1-től nyit Botos Gábor termelő, Győr-Moson-Sopron megyében, Csikvándon pedig június 8-tól kezdődött meg a szezon a Polgár Kertészetben. Veszprém megyében Szentbékkállán Popovics-Nádor Tibor termelő június 15. napjától nyitja meg kapuit a korábbi évek alapján, június 16-tól pedig a Komárom-Esztergom megyei Környén Venter Mihály termelő is megnyitja gyümölcsösét. Vas megyében Csényén a Cerplant Kft. június 19-től fogadja vásárlóit.

A Gyümölcsvadász oldalán található a termelők pontos elérhetősége, és a gyümölcsössel kapcsolatos információk (szezon időtartama, vásárlás módja).

Megosztás

További híreink

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata

2024.07.04.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata, érdemes figyelni a szabályokra és a környezetre.

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás