Szokatlan újítások az élelmiszeriparban: vega steak, rózsaízű vodka és szén-dioxiddal elrakott zöldség
Hirdetés
Meglepő ízkombinációk
A Diageo a szokatlan ízek párosításával szeretné elvarázsolni a fogyasztókat. Ketel One néven vezette be a növényi ízek kivonataival készített vodka termékcsaládját. Az őszibarack, a narancsvirág, az uborka, a menta, a grapefruit és rózsa ízekben megkóstolható italok alkoholtartalma 30 százalék.Vega steak a vegetáriánusoknak, akik szeretik a hús ízét
A gyártók a vegetáriánusoknak is kedveznek. A holland Vivera vállalat ugyanis piacra dobta a 100 százalékban növényi alapanyagokból készülő steak termékét. A cég az állati eredetű élelmiszerek csökkentése iránt elkötelezett fogyasztók igényeire válaszolva búza és szója felhasználásával fejlesztette ki az érzékszervileg az eredetire hasonlító steak-alternatívát. [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=2Pp0qjU4Edk[/embedyt]Új tartósítási technológia - szén-dioxid segítségével
A zöldségek és gyümölcsök eltarthatóságát a legegyszerűbb módon szárítással lehet meghosszabbítani, de ilyenkor számos értékes tápanyag is sérülhet. Viszont a nagy nyomás alatt, szén-dioxiddal szárított termékek megtartják színüket és alakjukat, így természeteseknek és frissnek látszanak. Maga a folyamat a levegővel szárításhoz hasonlít, kivéve, hogy a szárítóközeg nyomás alatt lévő szén-dioxidból áll. A szárítás viszonylag alacsony hőmérsékleten és oxigénmentes környezetben történik, így nem károsodnak a vitaminok, színanyagok és fehérjék. A víz az alapanyagból kíméletesen, jelentős szerkezetváltozás nélkül távozik, így a termékek rehidratálása könnyen, jelentős deformáció nélkül oldható meg. A szárítás gyorsan, órák alatt (2-24 óra), alacsony energiafelhasználás mellett végrehajtható. Ráadásul a felhasznált szén-dioxid újra felhasználható.Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Digitális megoldások gazdálkodóknak és kereskedőknek: fedezze fel a Magro.hu előnyeit!
A mezőgazdaság nem csupán egy ágazat – ez a jövőnk és megélhetésünk alapja. Napjainkban azonban olyan kihívásokkal nézünk szembe, mint az extrém időjárás, a kiszámíthatatlanul változó piacok és a csökkenő értékesítési lehetőségek. Ilyen körülmények között a digitalizáció és az innovatív megoldások kulcsszerepet játszanak abban, hogy alkalmazkodjunk és még sikeresebbek legyünk.
Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben
Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatTöbb mint 400 hirdetés 91 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés