A réznek a gombák pusztításában rejlő kedvező tulajdonságát már több száz éve sikeresen kihasználjuk. Kontakt gombaölő szerként a réz nem szívódik be a növénybe, hanem a levelek felületén fejti ki hatását. A gombaölő hatásának egyetlen nagy ellensége van, az eső, ami lemossa a növények felületéről a rezet.

A Vegesol® R a hazai réztartalmú kontakt gombaölő szerek közt egyedülálló módon növényi olaj alapú hatás- és tapadásfokozó adalékanyagokat tartalmaz. A kiváló minőségű hatóanyag így rugalmas, a levegőt áteresztő filmréteget képez a permetezett felszínen. Ez a filmréteg stabilizálja a hatóanyagot, így az nagyon lassan mosódik le. A készítmény hatástartama ezáltal hosszabb, mint más szereké. A Vegesol® R biológiailag aktív rézion koncentrációja többszöröse a többi rézkészítményének. A gombaspórák és a baktériumok könnyebben fel tudják venni a rezet, így nagyobb hatékonysággal történik meg azok pusztítása. A növényi olaj alapú hatásfokozó anyagok használatának eredményeként a Vegesol® R használatakor a hektáronként kipermetezett réz mennyisége 40-60%-al kevesebb mint az egyéb réztartalmú készítményeknél, így ez kíméli a környezetet, csökkenti annak rézterhelését.

Vegesol R 20 liter

A Vegesol® R az alábbi kultúrákban használható 2 liter/ha-os dózisban: szőlő, almatermésűek, őszibarack, köszméte, piros ribiszke, málna, paprika, paradicsom, borsó, hagyma, burgonya, csonthéjasok. A maximálisan kijuttatható hatóanyag mennyisége 4 kg/ha Európában, ami a Vegesol® R esetében 4 permetezés elvégzését teszi lehetővé egy vegetációs idő alatt. Kiszerelés: 5 és 20 literes kanna.

A növényeink ellenálló képességét néhány szakmai trükkel növelheltjük a kórokozókkal szemben. A különböző kórokozó szervezetek (baktériumok, gombák) fertőzése a növényi sejtfalak, sejtmembránok károsodását okozzák, amelyek a növény kémiai és biokémiai válaszreakciói során eltérő tüneti megjelenésekben (száradás, lilás elszíneződés, foltosodás) nyilvánulnak meg. A növényi ellenanyagok (fitoalexinek) termelésének beindulásával az növényeink ellenállósága nő a gombabetegségekkel szemben.

Kései peronoszpóra fürtfertőzés

A KáPé Réz olyan speciális lombtrágya, amelyek a kijuttatást követően hatékonyan avatkozik be a növények élettani folyamataiba (serkenti az ellenállóságban fontos fitoalexinek termelődését), ezáltal erősíti ellenálló képességüket. A fitoalexinek olyan mikrobaellenes anyagok, melyeket a növény a gomba- vagy baktériumfertőzésre adott válaszként termel és segítségével a növény a behatoló mikrobák növekedését gátolva védi meg magát. A KáPé Réz serkenti ezen anyagok termelődését és ha ezt követően alakul ki a gomba vagy baktérium okozta fertőzés, a növény már felkészülten alakítja válaszreakcióit, így ellenálóbbá válik ezen fertőzésekkel szemben. Szőlő esetében, a hirtelen fellépő baktériumos fertőzések és a peronoszpóra erőteljes fertőzése miatt egyre nagyobb figyelmet igényel a növények betegség tűrése. A peronoszpóra fertőzések elleni növényi ellenálló képesség kiépülésében játszik szerepet a KáPé Réz speciális foszfor és kálium tartalma.

A KáPé Réz [NPK (4+19.5+19.5) + 2% Cu] a szőlő virágzása után alkalmazható a gombaölő szeres permetezésekben 2 l/ha-os dózisban. A készítmény nitrogén tartalma segíti a növény zöld felületeinek fejlődését, a réz tartalom pedig a betegségek elleni védekezésben vesz részt. Kiszerelése: 20 literes kanna.

Szőlő peronoszpóra levélen

Szőlőbenvégzett kísérletek során bebizonyosodott, hogy az Amalgerol® rendszeres használata 1-2%-kal emeli a szőlő cukorfokát, vastagabb, érettebb vesszőket eredményez, amely megalapozza a jövő évi termést. Az Amalgerol®-ta minőségi és mennyiségi mutatók javítása érdekében az egész vegetáció során érdemes használni. Stresszoldó szerként alkalmazva a különböző stresszfaktoroknak kitett növényállomány (viharkár, jégverés, kiegyensúlyozatlan tápanyag-ellátottság, ESCA) a kezelés hatására látványosan regenerálódik, ellenállósága nő, intenzíven fejlődik, zöldebb lesz. Használata során kiegyensúlyozott tápanyagcsere, egyöntetűbb virágzás, jobb terméskötődés jellemzi, ami termésnövekedésben és minőségi javulásban realizálódik. Az Amalgerol® dózisa szőlőben a virágzás után minden második permetezésben alkalmazva 2 l/ha.

Hechta Kft.
www.hechta.hu

(x)

További híreink

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás