A dán multinacionális sörgyártó „lépéseket tesz” három úttörő márkával az Egyesült Királyságban, Finnországban és Franciaországban afelé, hogy 2040-re 100%-ban regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokat alkalmazzon. A márkák kötelezettségvállalása a cégcsoport új, ZERO Farming Footprint (Nulla mezőgazdasági lábnyom) célkitűzésének részét képezik a nemrégiben indított, Together Towards Zero and Beyond (Együtt a zéró felé és azon túl) elnevezésű ESG-programon belül.

Jól halad a Carlsberg Csoport globális ellátási láncában a regeneratív gazdálkodásra való áttérés terén - írta a Trade Magazin.

A terv szerint a Carlsberg vállalati rendszerében felhasznált nyersanyagok 30%-a regeneratív mezőgazdasági tevékenységből, fenntartható forrásból származnak majd 2030-ban, 2040-re pedig a teljes termelésük lesz ilyen

Céljuk a vállalati ökológiai lábnyom nullára csökkentése

“A Together Towards ZERO programunkat új ESG törekvésekkel bővítve Together Towards ZERO and Beyond-dá fejlesztettük, melyben a mezőgazdáság is fontos szerepet játszik. Mezőgazdásági tevékenységeink céljául az ökológiai lábnyomunk nullára redukálását tűztük ki. Új célkitűzésünk számos tevékenységet és mérföldkövet foglal magában az upstream ellátási láncunkban, a 2030-as és a 2040-es évig bezárólag” - fogalmaztak a Carlsberg magyarországi weboldalán.

Azt is leírták, hogy a nyersanyagaikat fenntartható forrásból, regeneratív mezőgazdasági tevékenységgel szerzik be. Ez 2030-re az összes nyersanyaguk 30%-át, 2040-re pedig teljes egészét érinti majd.

A teljes értéklánc, a főzdék és a villamosenergia

A ZERO ökológiai lábnyom vállalásuk elérése érdekében folytatott tevékenységeik további szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos előnyöket eredményeznek, amelyek hozzájárulnak a 2040-re vállalt karbonsemlegesség eléréséhez a teljes értékláncukban - írták.

2030-ra ZERO szén-dioxid kibocsátás a főzdéiknél 30%-kal kisebb sör-karbonlábnyomot eredményez, továbbá minden megújuló villamosenergiának új forrásból kell származnia (például áramvásárlási szerződések révén).

A vízhasználat hatékonyságát is növelik a sörgyár szakemberei

A Together Towards ZERO programjukban meghatározott célok része a vízhatékonyság éves javítása és az iparágban vezető, 2,0 hl/hl vízfelhasználási törekvés, miközben megtartják a sörfőzdékre vonatkozó 1,7 hl/hl-es célt a magas kockázattal érintett területeken. A magas kockázattal érintett területeken található sörfőzdéik esetében céljuk a főzdék által felhasznált víz 100%-ának pótlása - közölték.

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

A magyar energiaügyi miniszter szerint atomenergia nélkül nincs fenntartható klímapolitika

2024.10.19.

Az energiaügyi miniszter szerint a biogáz és biomassza termelésben is van potenciál, amely alkalmas a megújulók okozta rendszeringadozás kiegyenlítésére.

Összesen 9 fontos módosítást kapott a KAP pályázati felhívások általános útmutatója

2024.10.19.

Összesen 9 fontos módosítást kapott a Közös Agrárpolitika pályázati felhívásainak általános útmutatója

Módosítaná az EU a védettségét, vadászhatóvá válhat a farkas

2024.10.18.

Az Európai Unió tagállamai támogatták azt a módosító indítványt, amely a farkas nemzetközi természetvédelmi státuszát a fokozottan védettről a védett, de vadászható státuszra változtatná

Jelentősen bővülhet az agrárvállalkozások jövedelme a beruházási pályázatok pénzeivel

2024.10.18.

Az állattartás, a kertészet és különösen az élelmiszeripar oldaláról óriási az érdeklődés a beruházási pályázatok iránt.

Partner

Kond-Coop Kft. – „Gazdáktól, Gazdáknak”

2024.10.18.

A 7. Kirovec Nap középpontjában maga a gazda, a gazdálkodó ember állt. A Kond-Coop szakmai eseményén nagy hangsúlyt fektettek a gazdák véleményeinek és tapasztalatainak megosztására.

Egyszerűsített pályázat indul a mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatására

2024.10.18.

Hamarosan megjelenik a „Mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatása” című felhívás.

Partnerhírek
Partner

Kond-Coop Kft. – „Gazdáktól, Gazdáknak”

2024.10.18.

A 7. Kirovec Nap középpontjában maga a gazda, a gazdálkodó ember állt. A Kond-Coop szakmai eseményén nagy hangsúlyt fektettek a gazdák véleményeinek és tapasztalatainak megosztására.

Partner

A Corteva a Bábolnai Gazdanapokon bemutatta a tavaszi hibridkukorica-kínálatát

2024.10.17.

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat bemutatta tavaszi Pioneer® kukoricahibridek kínálatát az idén 37. alkalommal megrendezett Bábolnai Gazdanapokon. A mezőgazdasági szakkiállításon a vállalat szakértői készséggel álltak a termelők rendelkezésére és segítettek a hibridválasztással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 105 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás