Novemberben is több érdekes és fontos hírt hoztunk az olvasóinknak a mezőgazdasági gépek témájában. Írtunk arról, hogy szuperkönnyű holland robotot fejlesztenek a hollandok, beszámoltunk egy komoly kombinátor választékról, lehoztuk, hogy 45,5 milliárd forintra növekedett a magyar agrárgéplízing-finanszírozás és megmutattuk, milyen milliárdos bővítés történt Kiskőrösön a magyar gépgyártónál. Szeretettel ajánljuk olvasásra a decemberi gépes hírösszefoglalónkat!

Szuperkönnyű robotot fejlesztenek a sekély talajműveléshez a holland gazdák

A Hoeksche Waard több növénytermesztője is csatlakozott ahhoz a HWodKa csoporthoz, amely egy, kifejezetten a sekély talajművelési feladatok ellátására megfelelő terepi robot építésébe kezdett. Az ultrakönnyű Robotiller gép minimális nyomást gyakorol a talajra, mert a robot teljes szélességében a ketrechengereken helyezkedik el. A robot teljes önsúlya a tervek szerint 3-4 tonna. Ez azt jelenti, hogy sokkal könnyebb lesz, mint egy vezetőfülke nélküli robottraktor. A Robotiller fejlesztésén a meghajtott borona és az emellett, vagy ehelyett felszerelt, rögzített talajművelő eszközök úgy lesznek kialakítva, hogy lehetővé tegyék a három részből álló, elektronikusan meghajtott ketrechengereknek a helyből történő fordulásokat is. A gépet kifejezetten a sekély talajművelési munkálatok elvégzésére alkotják meg. Ilyen például a talajfelszín kiegyenlítése, az álmagágy és a növényágy előkészítése, teljes szélességű gyomirtás és tarlóművelés. A robot teljes önsúlya 3, de legfeljebb 4 tonna lesz, ami azt jelenti, hogy sokkal könnyebb, mint egy vezetőfülke nélküli robottraktor– mondta Leen Ampt, a HWodKa szóvivője.

A Robotiller terve oldalnézetből – Fotó: HWodKa

A legnagyobb kombinátor-választék 18%-kal csökkentett áron

A finn Multiva őszi-téli akciója megkezdődött, aminek keretében 18% kedvezménnyel vásárolhatók meg a gyártó munkagépei. Hagyományosan ez az időszak a tavasszal használatos gépek értékesítési szezonja, de a Multiva akciója nem csak előrendelésekre, hanem idei átadással, a készleten lévő gépekre és gyári megrendelésekre is érvényes. Az év vége közeledtével természetesen a lehetőségek napról-napra változnak, így nem érdemes késlekedni. Azt is fontos megemlíteni, hogy hasonló feltételekkel, a gyártó minden termékére, így a rövidtárcsákra, a Forte FX no-till vetőgépekre és a Cerex gabonavetőgépekre is érvényesíthető a kedvezmény. A Multiva kombinátorai egyre népszerűbbek a magyar gazdák körében, hiszen a kedvező ár és a kiváló minőség mellett a széles modellválaszték is megkönnyíti a döntést. (X)

Multiva Optima T800

45,5 milliárd forintra növekedett a magyar agrárgéplízing-finanszírozás

Közel 1 teljes százalékkal emelkedett 2020. második negyedévében az agrárgéplízing finanszírozott összege. A teljes portfólió 11 százalékkal 192 milliárd forint fölé nőtt – közölte a Magyar Lízingszövetség. Az utóbbi években részben a lízingfinanszírozásnak, ezen belül a kedvezményes jegybanki hitelprogramoknak köszönhetően korszerűsödött a magyarországi agrárgéppark. Ez pedig hosszabb távon segíti az ágazat és a teljes gazdaság fejlődését. A koronavírus-járvány miatt a magyarországi jármű-, ezen belül személyautó-piacon csökkentek az eladások, így a lízingfinanszírozás iránti kereslet is visszafogottabbá vált. Azonban a mezőgazdasági gépeknél a lízingcégek által finanszírozott összeg 0,7 százalékkal 45,5 milliárd forintra növekedett. Ez a lízingszövetség és az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai alapján az utóbbi 4 év legjobb második negyedéves eredménye. Ennél jóval nagyobb mértékben, 11,4 százalékkal 192,1 milliárd forintra nőtt az agrárgépekhez köthető lízingportfólió, ami a második negyedévek összehasonlítása alapján 2016 óta a legjobb.

45,5 milliárd forintra növekedett a magyar agrárgéplízing-finanszírozás - Fotó: Magro.hu, CSZS, Mezőfalva

Milliárdos bővítés Kiskőrösön: új gyáregységet épített a magyar gépgyártó

Új gyártócsarnokot épített és bővítette eszközparkját a gép- és gépalkatrész gyártással foglalkozó Agro Line Kft. Kiskőrösön. A Bács-Kiskun megyei cég kereskedelmi vezetője, Tóth Péter elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 499 millió forint támogatásból és ugyanekkora összegű saját erőből valósították meg. Az elmúlt 3 évben zajló fejlesztések keretében kiskőrösi telephelyükön egy új, 1850 négyzetméteres, több híddaruval is ellátott gyártócsarnok épült. A cégvezető arról is beszámolt, hogy vásároltak egy 800 tonna/6 méter élhajlító és egy 6 méteres palettaváltós lézervágó gépet, egy nagy méretű, szintén 6 méteres portálmaró gépet, robothegesztőt, CNC-esztergát, hegesztő gépeket, továbbá festőberendezéseket és darukat. Tóth Péter emlékeztetett rá, hogy az 1992-ben alakult Agro Line Kft. több mint ezerféle, elsősorban szénacélból készülő alkatrészt, hegesztett és megmunkált gépszerkezeteket gyárt. Termékei között megtalálhatóak a kisméretű, forgácsolt alkatrészek éppúgy, mint a 10 tonnás, hegesztett, megmunkált szerkezetek.

https://www.youtube.com/watch?v=FFz8Q7RtMB8

Még aznap elfogták a férfit, aki mezőgazdasági gépeket lopott, és egy orgazdát is találtak

A rendőrség november 5-én kapott bejelentést arról, hogy Veszprém megye Devecseri járásában, Somlóvásárhelyen egy ismeretlen tettes több mint 1 millió forint értékben lopott el mezőgazdasági gépeket egy raktárépületből. A rendőrök még aznap azonosították a feltételezett elkövetőt, és intézkedtek ellene. Az eltulajdonított gépeket több helyszínről sikerült visszaszerezni. A Police.hu számolt be róla, hogy a 21 éves devecseri férfit a rokona lakásán fogták el. Később a feltételezett elkövetőn kívül a rendőrök előállítottak egy 58 éves devecseri férfit is, akinek a gépeket a 21 éves férfi eladta. Őt orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A lopott gépek egy részét a férfinél tartott házkutatás során lefoglalták, a másik részét pedig a település egy erdős részén találták meg.

A képen a lopott gépek

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Vége az aszálynak, itt vannak a belvizek

2024.09.16.

A kiadós, országos csapadék hatására véget ért a hosszú aszály, a talaj alaposan megázott. Az őszi káposztarepce kezdeti fejlődéséhez így optimálissá váltak a körülmények. Holnap már csak elszórtan várható csapadék, szerdától pedig szárazra fordul az idő.

Elérte Magyarországot az árhullám, mutatjuk a legveszélyeztetettebb területeket

2024.09.16.

Elérte a Szigetközt az árhullám. A Lajtán Mosonmagyaróvárnál ma hajnalban a legmagasabb, III. fokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon. A vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse folytatja a védelmi előkészületek koordinálást, szoros egyeztetésben a társszervezetekkel.

Három helyen is kiválogatták a legjobb fiatal szürkemarha bikákat

2024.09.16.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kollégái a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete tagjaival elvégezték a fiatal szürke szarvasmarha bikák válogatását a bugacpusztaházi, az izsáki, valamint a kunszentmiklósi állattartó telepeken.

Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Ötvenkét őszi búza fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a GOSZ-VSZT-NAK országos tesztjein

2024.09.16.

Összesen 52 őszi búza fajtát és 15 repcehibridet vizsgáltak a GOSZ-VSZT-NAK országos tesztjein.

Szél- és csapadékrekordot is hozott a hétvége

2024.09.16.

A hétvégén új országos széllökés és csapadék napi rekordok születtek: Kab-hegyen 118,8 km/h szélsebességet, Bakonybélben pedig 87,4 mm csapadékot mértek.

Partnerhírek
Partner

Vadkerítések évtizedekre kivitelezve - szakértelemmel és megfelelő gépparkkal

2024.09.16.

Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Partner

Acélcsarnok-építés? Most dupla pályázati segítséget is kaphatnak az állattartók

2024.09.13.

Újra mezőgazdasági célú pályázatok nyílnak 2024 őszén, amelyek ez alkalommal az állattartó gazdaságok versenyképességének fokozását célozzák a termeléshez szükséges eszközök korszerűsítésének vagy éppen építési beruházás finanszírozásával. Az agrárszíntéren igen elterjedt acélcsarnokok utóbbihoz kínálnak, vállalkozásra szabott épületkonstrukciókat. Nézzük a modern acélcsarnokok előnyeit!

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 20 szervós kis traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 20 szervós kis traktor

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 2.900 hirdetés 71 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás