Tavaszi aszálykárok, márciusi téli fagy, hiányzó csapadék. Várható fagyok és havazás április elején… Csak néhány mondat, amely jellemzi azt, milyen időjárási kihívásokkal néznek szembe ügyfeleink – és valójában minden gazda. Az időjárás egyre inkább kiszámíthatatlanná válik. Egyre gyakoribbak a lokális időjárási anomáliák.

Ön is azok közé tartozik, akik védekeznek a milliós károk esélye ellen, vagy inkább bízik a jó szerencsében?

Lehet-e a családját és saját egzisztenciáját a szerencsére alapozni?

Egyre több termelő köt segítségünkkel növénybiztosítást, mert az időjárás olyan szinten vált kiszámíthatatlanná, hogy lassan lehetetlenné teszi a tervezést. Ezzel szemben a biztosítás díja tervezhető, többnyire nem túl magas, részletekben is fizethető és akár 70% állami támogatás is járhat rá! De 40% biztos, mert ez állami garancia.

Van olyan ügyfelünk, akinek az intenzíven és gondosan művelt szőlőjét tavaly nyáron gyakorlatilag tönkretette egy szupercellában keletkező jégeső. 70%-os jégkárt állapítottak meg nála. A kárérték – a számításaink szerint – meghaladta az 50 millió forintot. Tavaly még nem volt biztosítása és – pont az intenzív művelés miatt – a kárenyhítésből sem kapott semmit a rendszer sajátosságai miatt. Idén az elsők között kötött egy komoly növénybiztosítást.

De hogyan védheti meg önmagát, a családját és a gazdasága pénzügyi helyzetét a szélsőséges időjárás gazdasági következményeitől?

Erre két eszköz van: a kárenyhítési alap és a növénybiztosítás. Mindkettőnek az a funkciója, hogy az elemi károk okozta bevétel- és jövedelemkiesést pótolja. De lényeges különbségek vannak köztük, amelyeket Önnek, mint gazdának, fontos tudnia.

E cikk keretein belül nem lehet kitérni a részletekre, de általában számítanak a korábbi éveiben feltüntetett referenciahozamai, az idei évre várható hozam és a termények referenciaárai. Öntől független tényezők is befolyásolják a rendszert, ami bizonytalanná teszi! Ellentétben a biztosítással, ami kiszámítható szolgáltatást nyújt.

Ezért azt javasoljuk, hogy 5 perc alatt kalkuláljon magának egy növénybiztosítást – és utána felhívjuk és személyesen, testre szabottan egyeztetünk Önnel a részletekről.

De mikor jó a biztosítás? Mikor alhat Ön nyugodtan?

Akkor, ha nem fizet olyan szolgáltatásért, amelyre nincs szüksége és minden olyan kockázat benne van a szerződésében, amelyre fizet a biztosító. És, ha tényleg jól van megkötve a biztosítás, akkor a kárai a legnagyobb részben térülni fognak a legoptimálisabb díj mellett.

Ezért mi nemcsak megkötjük a növénybiztosítását, hanem szaktanácsadást is nyújtunk mellé. Összehangolva a két kockázatkezelési rendszert, a kárenyhítést és a növénybiztosítást.

Mikor érdemes megkötni?

Ha már tudja, hogy mit fog vetni, de legkésőbb, amikor már elvetett mindent. Tévhit, hogy később olcsóbb lesz: a biztosítás logikája pont fordított. A károk közeledésével nő a biztosítók kockázata, így éppen drágíthatnak. Ha korábban megköti az év folyamán, akkor hosszabb időre ad védelmet a biztosítás. Sokan május végén kötik meg, amikor már túl vannak néhány viharon és álmatlan éjszakán.

Mi az első lépés a nyugodt alváshoz?

Egy 5 perces kalkuláció.

Mi vagyunk az egyetlen olyan alkuszcég Magyarországon, amely az otthona kényelméből és biztonságából ad ajánlatot több biztosítótól is egy időben, és azonnal. Nem kell személyesen találkoznia senkivel, hanem a honlapunkon található kalkulátorral 5 perc alatt megnézheti, milyen díjai lennének egy, az Ön számára megfelelő növénybiztosításnak. De ez csak az első lépés.

Utána szakértő kollégánk felhívja Önt és újabb 5 percben felméri, milyen további igényei vannak, és azokra hogyan lehet testre szabni a biztosításokat. Ez olyan, mintha elmenne egy szabóhoz, aki pont Önre szabja az öltönyt, nem konfekciót venne. Így biztos lehet benne, hogy olyan biztosítást köt, ami pont a megfelelő az Ön számára.

Tegye meg az első lépést, kalkuláljon most magának – minden kötelezettség nélkül!

(x)

Megosztás

További híreink

Tíz szakember kapta meg a Népművészet Mestere díjat 2024-ben

2024.10.05.

A Népművészet Mestere díj egyes alkotások vagy egész életmű elismeréseként azoknak a népművészeknek adományozható állami kitüntetés, akik hosszabb időszak alatt kifejtett munkásságuk során a népművészet fejlesztésében kimagasló eredményeket értek el.

Partner

Ezt ne hagyja ki! - Nagy meglepetés az Agrárszektor Konferencián

2024.10.04.

Előesttel bővül az idén a siófoki Agrárszektor Konferencia műsora, így már három napon keresztül, december 3-5. között találkozhatnak színvonalas szakmai programokkal a rendezvény résztvevői. A december 3-i előesten az agráriumot érintő meteorológiai előrejelzésekről, az agrárgazdaságra is hatással bíró várható gazdasági és belpolitikai eseményekről lesz szó, illetve mérlegre kerülnek a magyar élelmiszergazdaság Európai Unióban töltött elmúlt húsz évének tapasztalatai és a hazai agrárvállalkozások kitörési lehetőségei is.

Öntözőrendszerek: Melyik a legjobb választás?

2024.10.04.

Az öntözőrendszerek kulcsfontosságú szerepet játszanak a kertészet és általában a mezőgazdaság hatékonyságában, különösen a szárazabb éghajlatokon, így Magyarországon is. Az optimális vízellátás biztosítása a növények számára nemcsak a terméshozamot növeli, hanem a vízpazarlás minimalizálásában is segít.

Utánajártak, hány medve kóborolhat Magyarországon

2024.10.04.

Szinte lehetetlen kideríteni, pontosan hány európai barnamedve kószál éppen Észak-Magyarország erdőiben, de az egyes észleléseket végignézve képet kaphatunk az állatok hozzávetőleges számáról.

Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Bőgés után barcogástól hangosak az erdők – egy nap alatt akár 30-40 nősténnyel is elbír a bika

2024.10.04.

Az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével megérkezett a gímszarvasok párzási időszaka, azaz a szarvasbőgés. A különös jelenség időjárástól és földrajzi viszonyoktól függően augusztus végétől akár novemberig is tarthat. A rendőrség és a vadásztársaságok fokozott óvatosságra kérik a közlekedőket, mivel a párzás időszakában a vadak mozgása még kevésbé kiszámítható, mint máskor.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Nem csak értékesít és szolgáltat, hanem drónok üzemeltetésében is segít a PlantaDrone

2024.10.02.

A Kukorica Kör Egyesület dunapataji Szakmai Napján Gyovai Szabolcs, a PlantaDrone Kft. ügyvezetője, a dróntechnológia lehetséges felhasználási módozatairól tartott előadást. Az elhangzottak szerint az értékesítésen túl már az üzemeltetésükben is segíti a dróntulajdonosokat a cég, az általuk létrehozott Drón műveleti központ által.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Graecus CBK szárzúzó
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus CBK szárzúzó

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Graecus BK
Bács-Kiskun, Kecskemét

Graecus BK

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.400 hirdetés 106 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás