2009-ben a Lidea teljesen megújította a repce nemesítési programját. 13 év fejlesztési munkája érett be, mely eredményeképp olyan korszerű hibrideket sikerült előállítani, amelyek Európa szerte, eltérő termesztési körülmények között bizonyítottan felveszik a versenyt a legnevesebb konkurens repcékkel.

Ezek az újgenerációs repcék kiválóan alkalmazkodnak a magyarországi viszonyokhoz, amit jól bizonyít, hogy a Nébih kísérleteiben nyújtott teljesítményük alapján már 2 év után 4 Lidea repce került regisztrációra 2024-ben. Egyedülálló módon 2022-ben a korai éréscsoportban az első 4 helyezést, 2023-ban az 1. helyezést Lidea repce érte el, megelőzve a jól ismert standardokat.

 

Ez a kiemelkedő fejlődés lehetőséget nyújt számunkra, hogy az idei évben szinte teljesen új portfolióval álljunk a partnereink rendelkezésére. Cégünk teljes mértékben felkészült minden termelői igény kielégítésére, hiszen több éréscsoportban és olyan vetőmagot tudunk kínálni, melyek képesek a felülmúlni az eddig megszokott, és kedvelt konkurens anyagokat.

Lássuk hát, milyen megoldást tudunk nyújtani partnereink számára:

A LID Invicto Protect a piacon egyedülálló fejlesztés, ami segítséget nyújt a termelőknek a rovarkártevők elleni harcban. A Pack Protect megoldás egy vetésre kész keverék, melyben megtalálható az ES Alicia fajta repce 7%-ban és a LID Invicto hibridrepce 92%-ban, továbbá 1%-ban az Alexandriai here. Felvetődik a kérdés, hogy a Pack Protect miért is ideális választás a termelőknek?

Lidea repce Pack Protect

Azért, mert az ES Alicia 7-10 nappal korábban virágzik, mint a LID Invicto, ezért az ES Alicia magához vonzza a repce fénybogarakat. Az ES ALICIA-n időben előre jelzett növényvédelmi beavatkozás az LID INVICTO-n lévő kártevőnyomást hatékonyabban a gazdasági küszöb alatt tudja tartani. A megfelelő időben elvégzett rovarölőszeres kezelésnek köszönhetően a fő hibridünket jóval kisebb mértékben károsítja a repcefénybogár. Ezzel a megoldással nem csak a költségeken tudunk spórolni, de a kártételt is mérsékelni tudjuk, ezzel pedig a profitot képesek lehetünk növelni.

 

 

További videókat talál a témával kapcsolatban Facebook-oldalunkon.

LID Maestro a repceföldek karmestere. Az elnevezés sokat elmond a hibridről. Kiemelkedő termőképességét jól mutatja, hogy 2022-ben és 2023-ban is a Nébih regisztrációs kísérletében a korai csoportban az 1. helyet szerezte meg a standard hibridekkel és az összes jelölttel szemben. A standard hibrideket termésmennyiségben közel 15%-kal tudta felülmúlni.

LID Invicto a nitrogénhasznosítás királya. Kimagasló a termőképessége, de a csökkentett tápanyagú technológiához jobban alkalmazkodik, mint a többi Lidea hibrid a konkurenciát is beleértve.

Lidea repcehibridek

LID Caliento a gyengébb adottságú területek meglepetése. Nagyon jó alkalmazkodó képességgel rendelkezik a gyengébb adottságú területeken, ahol átlag feletti termés elérésére képes, így bátran termeszthetik azon termelők is, akik kevésbé jó talajokon gazdálkodnak.

LID Bessito az egyik legnagyobb termőképességű hibridünk a portfólióban, a tavalyi évben 1. helyezett lett az IKR kísérleteiben, viszont csak az intenzív technológiát követő termelők figyelmébe ajánljuk, mert szerényebb viszonyok jobb megoldást tudunk kínálni.

ES Capello az igazi túlélő. Több szezon óta a köztermesztésben bizonyítja évjárati stabilitását. Magas termőképessége mellett az egyik nagy előnye, hogy a kiváló egészségügyi profiljának, és jó elágazódóképességének köszönhetően széles termesztési körülmények között használható hibridünk, mely akár 75 cm-es sortávolságban is bő termésre képes.

Minden további kérdéssel kapcsolatban keresse területi képviselőinket, örömmel állnak rendelkezésre!

www.lidea-seeds.hu

Lidea logó

 

(x)

Megosztás

További híreink

Megírta a növényorvos a gyapottok-bagolylepke elleni védekezési módokat

2024.08.03.

A gyapottok-bagolylepke egy olyan kertészeti és szántóföldi kártevő, amely jelentős terméskiesést és anyagi károkat képes okozni a növényállományokban.

Forradalom a mezőgazdaságban: 133 millió dolláros befektetéssel érkeznek az elektromos traktorok Európába

2024.08.03.

A Monarch Tractor 133 millió dollár (120 millió euró) finanszírozást biztosított a terjeszkedéshez, különös tekintettel Európára. A bejelentés szerint ezzel befejezte a mezőgazdasági robotika történetének legnagyobb finanszírozási akcióját. A társaság a 133 millió dollár (122 millió euró) növekedési tőkét a belga Astanor Ventures alap és a Foxconn-nal kapcsolatban álló HH-CTBC Partnership befektetési alap által vezetett körben vonta be. Ez a finanszírozás több mint félmilliárd dollár értékűre becsüli a céget.

Drónokról is szó volt Rajkán, a “Digitális jövő, digitális vidék” konferencián

2024.08.03.

Digitális jövő, digitális vidék konferencia címmel szerveztek bemutatóval egybekötött konferenciát Rajkán, ahol a drónok egyre nagyobb elterjedéséről is szóltak.

Magyarországon és Európában is nagy rekord érik szójából

2024.08.03.

A tavalyi 73 ezer után dinamikusan tovább nő a szójatermesztési kedv: 120 ezer hektárt meghaladó területen nyújtottak be támogatási igényt szemes fehérjenövény támogatására.

A gazdák 10 millió tonnával kevesebb búzát takarítanak be - a gabonaárak még mindig csökkennek

2024.08.02.

A gabonatermés megkezdődik, és az eredmények egyre rosszabbak. A mezőgazdasági termelők hatalmas károkról számolnak be. De az árak nem mutatják a drámát.

Óriási pusztítást végeztek a tavaszi fagyok az almaültetvényekben

2024.08.02.

Az előző évinél lényegesen kisebb, 60-70 ezer tonna közötti almatermést várnak az osztrákok az áprilisi fagykárok miatt.

Partnerhírek
Partner

Növelje hatékonyságát Technopol és GRIM gépekkel

2024.08.02.

A Kond-Coop idén augusztus 9-én újra megrendezi a Kirovec Nap – Kond-Coop - szántóföldi gépbemutatóját, ahol idén a hatékonyság, a gazdaságos termelés lesz a téma. Most a cég értékesítési vezetője, Trabach Botond, mutatja be portfóliójukat ebből a szempontból a Magro.hu olvasóinak.

Partner

Biztos védelem a termésminőségért

2024.08.01.

A kukoricamoly (Ostrinia nubilalis) második nemzedéke jelen van a kukoricatáblákon, az ellenük történő védekezés időszerű.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard X-Flow 28 és 34

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Jász-Nagykun-Szolnok, Tiszaföldvár

Perard Interbene 27 átrakókocsi

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 92 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás