A Reinke Manufacturing, az öntözőrendszerek globális gyártója, bejelentette az E3, a precíziós középcsapos rendszerek új sorozatának bevezetését. Az E3 rendszert úgy tervezték, hogy javítsa a vízgazdálkodást és a vízelosztást a különböző szántóföldi körülmények között, növelve ezzel az öntözés hatékonyságát.

Az E3 rendszer egyenletes csatlakozótávolsággal rendelkezik, amely 76 és 152 centiméteres intervallumban kapható, így biztosítva a rendszer teljes hosszában egyenletes vízkijuttatást.

(Forrás: futurefarming.com)

Jobb, mint a korábbi referenciaérték

Az USDA Center Pivot Evaluation and Design (CPED) szerint ez a rendszer meghaladja a víz egyenletességére vonatkozó korábbi referenciaértékeket.

Testreszabható konfigurációkat tartalmaz 24 méter és 66 méter közötti fesztávolsággal, 6 méternyi lépésekben, valamint fordított rácsos véggémeket 3 méter és 33 méter közötti fesztávolsággal, ami lehetővé teszi az egységes kimeneti távolságot a fesztávolságtól vagy a gémkombinációktól függetlenül.

További jellemzők

A megnövelt szilárdság érdekében tervezett, rázkódásgátló rácsos rendszer, amely segít fenntartani a fesztávot és ellenállni a kihívást jelentő környezeti körülményeknek.

V-gyűrűs tömítések: saját fejlesztésű tömítések minden csőcsatlakozásnál, amelyek célja az egyenletes vízáramlás fenntartása és az öntözési pontosság javítása.

Egylábú torony kialakítása: a kialakítás célja a termésveszteség minimalizálása, ahogy a csapágy a szántóföldön halad.

Karbantartásmentes csapágyak: tartós, korrózióálló anyagokból készült alkatrészek, amelyek célja a karbantartási igények csökkentése, beleértve a zsírozás kiküszöbölését.

ESAC technológia: elektronikus lengőkarok (ESAC), amelyek célja a vízelosztás javítása, különösen a szántóföldek sarkaiban. Chris Roth, a Reinke elnöke elmondta: az E3 rendszer célja, hogy olyan öntözési megoldásokat kínáljon, amelyek megoldást nyújtanak a mezőgazdaság működési és környezetvédelmi kihívásaira.

Russ Reinke, a Reinke első alelnöke megjegyezte, hogy az E3 fejlesztése folytatja a vállalat innovációs történetét, amely az Electrogator center pivot rendszer 1968-as bevezetésével kezdődött.

Az E3 rendszer a 2025-ös termesztési szezonban lesz elérhető kiválasztott piacokon.

(Forrás: futurefarming.com)

További híreink

Új precíziós öntözőrendszert mutatott be a német világcég

2024.10.27.

A Reinke Manufacturing, az öntözőrendszerek globális gyártója, bejelentette az E3, a precíziós középcsapos rendszerek új sorozatának bevezetését. Az E3 rendszert úgy tervezték, hogy javítsa a vízgazdálkodást és a vízelosztást a különböző szántóföldi körülmények között, növelve ezzel az öntözés hatékonyságát.

Madrid lefújta a birkaterelési bemutatót, hogy elkerülje a kéknyelv-betegség terjedését

2024.10.27.

Évente egyszer hagyományosan birkák vonulnak Madrid utcáira a „Fiesta de la Trashumancia” rendezvény részeként, elismerve az állatok terelésére használt hagyományos útvonalakat. Így volt ez mostanáig.

Rothadásnak induló tehéntetemekkel kell megküzdeniük az ártalmatlanító üzemeknek

2024.10.27.

Kalifornia legjobb tejtermelő vidékén a madárinfluenza idén 14 államban több mint 300 tejelő állományra terjedt ki, és augusztus vége óta 120 csordát fertőzött meg. A vírus idén 25 embert is megfertőzött, köztük 11-et Kaliforniában.

A szántóföldi robotoké vagy az autonóm traktoroké lesz a jövő?

2024.10.26.

A jövőre nézve milyen jármű a legmegfelelőbb a munkák és feladatok autonóm elvégzésére? Egy pilóta nélküli traktor, egy többcélú terepi robot vagy a kettő kombinációja? I. rész. A szántóföldi robot.

Nehéz feladat az élelmiszerpazarlás megelőzése, konvojjal segítettek Budapesten

2024.10.26.

Az élelmiszerpazarlás megelőzésével és tudatos vásárlással mindenki sokat tehet a Földünkért.

Összesen 66 milliárd forint célzott támogatást nyertek a fiatal gazdák

2024.10.26.

A most záródó Vidékfejlesztési Programban közel 2300 fiatal gazda pályázott sikeresen különböző konstrukciók keretében, és nyert el 66 milliárd forint számukra célzott támogatást.

Partnerhírek
Partner

117 mázsa kukorica AGRO.bio baktériumkészítmények segítségével

2024.10.24.

Fürnstall Zsolt és párja, Kerülő Szilvia Baranya vármegyében, Szentlőrinc közelében gazdálkodik 65 hektáron. Míg korábban másoktól kértek tanácsot, most ők lettek a helyi gazdák példaképei: a titok nyitját az AGRO.bio baktériumkészítményei jelentik, amelyekkel látványosan növelték a terméshozamot, és jelentős költségmegtakarítást értek el.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 97 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás