A Homburg Holland lett az Ekobot svéd robotgyártó kizárólagos tulajdonosa. A vállalat már 2024. januárja óta az Ekobot hivatalos forgalmazója Hollandiában és Belgiumban. Az Ekobot hosszú távú elképzelése, hogy a mezőgazdasági szektor számára fenntartható alternatívákat kínáljon az emberi fogyasztásra szánt növények vegyszeres permetezésének csökkentésére vagy megszüntetésére. 

A World-Agritech beszámolójára hivatkozva a Gépmax írta meg, hogy a Homburg továbbra is kulcsszereplőként kíván növekedni a precíziós mezőgazdaság területén, és ezzel jelentős mértékben hozzájárulni a fenntartható és jövőálló mezőgazdasághoz. A svéd Ekobot átvételével jelentős lépés történt a területen.

Az Ekobot elképzelése, hogy fenntartható alternatívákat kínáljon az emberi fogyasztásra szánt növények vegyszeres permetezésének csökkentésére vagy megszüntetésére - Fotó: Ekobot
Az Ekobot elképzelése, hogy fenntartható alternatívákat kínáljon az emberi fogyasztásra szánt növények vegyszeres permetezésének csökkentésére vagy megszüntetésére - Fotó: Ekobot 

Az Ekobot egyedülálló koncepció szerint fejlesztette ki az Ekobot WEAI autonóm mezőgazdasági robotot - írták. Az otthoni robotfűnyíróhoz hasonló robot a parcellát (például hagymával) gyommentesen tartja. Ez egy saját fejlesztésű, mesterséges intelligencia által vezérelt felismerési technikával és szabadalmaztatott mechanikus gyomirtó eszköz segítségével sikerül. A rendszer állandó kapcsolatban áll az online „felhővel” is, amely lehetővé teszi a termésadatok további elemzését. A fenntartható precíziós mezőgazdaság ezen példája lehetővé teszi a gyomok elleni védekezést, gyomirtó szerek nélkül vagy minimális felhasználásával - fogalmaztak.

A fenntartható precíziós mezőgazdaság a cél

A Homburg fokozatosan azon dolgozik, hogy erős pozíciót alakítson ki a fenntartható precíziós mezőgazdaság területén. Ez a PMH Investments-szel együttműködésben valósul meg, amely tavaly részesedést szerzett a Homburg Hollandban. A mezőgazdaság óriási kihívással néz szembe, hogy továbbra is egészséges élelmiszerekkel lássa el a világot. 

Mechanikus és automatikus gyomirtás a robot feladata - Fotó: Ekobot
Mechanikus és automatikus gyomirtás a robot feladata - Fotó: Ekobot

Ehhez olyan jövőálló mezőgazdaságra van szükség, amely figyelmet fordít a talajra, a vízre, az éghajlatra, a tájra és a biológiai sokféleségre. Az ágazat figyelmét a hatékony új technológiákra összpontosítja, mint például a munkaeszköz-kormányzás (Homburg SmartSolutions), a mechanikus gyomirtás, a robotok és a helyspecifikus növényápolás. A Homburg SmartFarming részleg különféle technológiákat használ ehhez a precíziós mezőgazdasághoz, mint például a GPS, a kamera- és szenzortechnológia, az AI, az IOT, a robotizálás és a helyspecifikus permetezés - közölték.

A robot gyomirtó feladatokat végez - Fotó: Ekobot
A robot gyomirtó feladatokat végez - Fotó: Ekobot

 

Kapcsolódó cikkek

További híreink

A bálványfa: barát vagy ellenség? Egy kertészeti probléma, ami mindenkit érdekelhet!

2024.10.06.

A bálványfa, más néven Ailanthus altissima, sokak számára egy ismeretlen, mégis elterjedt növényfaj, amely gyakran okoz problémákat a kertekben és a természetes élőhelyeken. Ez a gyorsan növekvő fafaj számos kérdést vet fel, különösen invazív jellegének és ökológiai hatásainak köszönhetően.

Csak semmi egzotikum! Ízletes, egészséges és magyar élelmiszerek!

2024.10.06.

A szezonális élelmiszerek nemcsak egészségesek, ezeket választva a helyi termelőket támogathatjuk és még a bolygót is kíméljük azzal, hogy nem távoli tájakról származó alapanyagokat vásárolunk. Az ősz kifejezetten kedvez a szezonális bevásárlásnak, egy sor zöldség és gyümölcs ilyenkor jelenik meg a piacokon.

Magasan stabilizálódnak az árak, csend honol a vitaminok piacán

2024.10.06.

A vevők a közeli igényekre szerződtek, az eladók pedig incsenek igazán kínálati pozícióban, eltekintve attól a néhány kereskedőtől, akik megpróbálják megmozgatni a készleteiket. Az árak továbbra is nagyon magasak.

Eurotier 2024: odaítélték a takarmányozás szakterületének innovációs díjait

2024.10.06.

Bő egy hónappal az idei Eurotier előtt a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) Innovációs Bizottsága bejelentette a 2024-es év innovációs díjazottjait. Összesen 4 arany- és 21 ezüstérmet ítéltek oda. Ezek közül most a takarmányozási innovációkat emeltük ki.

Óvakodjunk a mérgező hasonmásoktól! 10 „gonosz” gyümölcs

2024.10.06.

Az ősz varázslatos időszak a szabadban való felfedezésre, a változó levelek élénk színeivel és a csípős levegővel minden túrán felpezsdít. De a réteken és erdőkön való vándorlás során csábító bogyós gyümölcsökre bukkanhatunk, amelyek az ismerős kerti gyümölcsök vadon élő változatának tűnnek. Azonban itt is igaz a mondás – nem mind arany, ami fénylik –, sok ilyen bogyó ártalmas, sőt akár halálos is lehet, ha elfogyasztjuk.

Partnerhírek
Partner

Vulcan Profi Smax – granulált elemi kén - Mindenkinek használni kellene?!

2024.10.04.

Az elmúlt években a kénhiány állandósult a növénytermesztésben. Sok és egyoldalú a kijuttatott nitrogén, miközben egyre magasabb fehérje- és olajtartalmú növényeket termesztünk. Granulált kén használatával több évre elegendő ként tudunk kijuttatni.

Partner

Dekákból tonnák: a precíz gazdálkodás útja a profitmaximum felé

2024.10.03.

A változó környezet miatt folyamatosan felül kell vizsgálni a technológiákat, hogy a precíz munkavégzéssel csökkentsük a változás okozta terméscsökkenést. Mindehhez az inputanyagok tudatos és okszerű pozicionálása is kulcsfontosságú, figyelembe véve olyan tényezőket, mint a termésszint, profitabilitás és ellenállóképesség.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 3.300 hirdetés 104 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás