Hirdetés
Újgenerációs élelmiszeripari füstaromát fejlesztenek 325 millió forintból Pécsen
A jelenleg alkalmazottaknál hatékonyabb, egészségesebb és változatosabb ízvilágú füstaroma létrehozásába kezd 325 millió forintos fejlesztése révén az élelmiszeripari adalékanyagok előállításával foglalkozó M Profood Zrt. A Baranya megyében, Pécsen üzemelő társaság szakemberei a 2023 őszéig zajló, a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Alap 153 millió forintos támogatásával megvalósuló fejlesztéssel egy - antibakteriális tulajdonságokkal bíró - egészségesebb, költséghatékonyabb és intenzívebb aromát alkotnak meg.
A fővárosi székhelyű, pécsi telephelyekkel rendelkező, 95 embert foglalkoztató, magyar tulajdonban lévő vállalkozás önállóan értékesíthető késztermékét elsősorban húsipari cégek számára kínálja majd. A hús- és tejipari vállalatok részére fűszerkeverékek, adalékanyagok, aromák, fehérjék és fehérjekeverékek, pácok előállítását végző cég közleménye szerint az új füstaroma létrehozása során a hagyományos füstöléshez képest egészségesebb, folyékony füstből intenzívebb ízt biztosító, por alapú füstöt állítanak elő költséghatékonyabb gyártással.
Az 1991-től működő vállalkozás közleménye arrók is írt, hogy az M Profood Zrt. Magyarországon piacvezető az élelmiszeripari adalékok és fűszerkeverékek területén. A kedvezőtlen világgazdasági folyamatok hatására pedig azt a célt tűzte ki, hogy piaci pozícióját megőrizze, stabil likviditását idegentőke-növekedés nélkül biztosítsa. Ennek érdekében a meglévő technológiát, illetve az ezt kiszolgáló termelési feltételeket folyamatosan fejlesztették, 2022-től pedig teljesen új technológiák és saját k+f tevékenység keretében fejlesztett termékek bevezetését tervezik - írták. A közel 45 százalékban exportra termelő M Profood Zrt. a vállalat tájékoztatása szerint 2020-ban 6,74 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 516 millió forintos adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 6,18 milliárd forintos bevétel mellett 621 milliós nyereségre tett szert.
Hirdetés
Így ír magáról az M Profood Zrt. a weboldalán
Az M Profood Zrt. jogelődje 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyar húsipart a legjobb minőségű alapanyagokkal lássa el. Cégünk kezdetben adalékanyagok importjával és értékesítésével foglalkozott, majd folyamatosan bővítette tevékenységét. 1996-ban megépítette saját keverőüzemét, ahol kezdetektől kiváló minőségű fűszer- és adalékanyag keverékeket gyárt a hús-, baromfi- és tejipar számára. Az üzemet azóta is folyamatosan bővítjük és fejlesztjük.
Fejlesztések, higiénia
2001-ben átadtuk a fejlesztőlabort, megfelelő hátteret, korszerű körülményeket biztosítva ezáltal a kutató-fejlesztő munkának; valamint létrejött a kísérleti húsüzem, ahol az új termékek üzemi körülmények között tesztelhetők. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a gyártás, a tárolás és a szállítás feltételeit a legkorszerűbb ipari elvárásoknak megfelelően alakítottuk ki. Cégünk teljes tevékenysége során a legszigorúbb higiéniás eljárásokat alkalmazza: 2001 óta az ISO 9001 és a HACCP minőségbiztosítási rendszer előírásai szerint, majd 2016-tól már az FSSC 22000 élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer szerint dolgozik. Napjainkban az M Profood Zrt. gyártóként és forgalmazóként egyaránt meghatározó szereplője a hazai és nemzetközi élelmiszeriparnak.
A termékek
Termékpalettánkon megtalálhatók a fűszerek és fűszerkeverékek, adalékanyagok, foszfátok, aromák, fehérjék és fehérjekeverékek, folyékony füstök, marinádok illetve pácok, teljes mértékben lefedve ezáltal a hazai és nemzetközi élelmiszeripar igényeit. A hazai piaci pozíció megerősödése után vállalatunk 1998-ban megkezdte termékei értékesítését külföldön is, melynek köszönhetően intenzív export tevékenységet folytat - írja a cég magáról a “Rólunk” aloldalán.
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatMultiva DiscMaster 400H+ tárcsa, félig függesztett, acéllemez hengerrel
10 675 000 HUF
Multiva DiscMaster 400+ tárcsa, függesztett, csőpálcás hengerrel
7 400 000 HUF
Hirdetés
Hirdetés