Magyarkanizsa kisváros és község Bácska szerbiai oldalán, Vajdaság északkeleti részén, az Észak-bánsági körzetben. A Szerbia északi részén található település polgármestere nyilvános felhívást tett közzé az agráriumban aktív iskolák, mezőgazdasági szakszolgálatok és szociális intézmények számára, hogy számukra illeték nélkül történő használatra adhatók az állami tulajdonban lévő mezőgazdasági földterületek, legfeljebb 100 hektáros területig.

A Szabad magyar szó írta meg, hogy lehet jelentkezni az illetékmentes földhasználatra Magyarkanizsán.

A Szerbia északi részén található település polgármestere nyilvános felhívást tett közzé az agráriumban aktív iskolák, mezőgazdasági szakszolgálatok és szociális intézmények számára, hogy számukra illeték nélkül történő használatra adhatók az állami tulajdonban lévő mezőgazdasági földterületek, legfeljebb 100 hektáros területig - Fotó: Magyarkanizsa önkormányzata

A részletek a bérlésről

A mezőgazdasági földterületről szóló törvénnyel és az állami tulajdonú mezőgazdasági terület haszonbérbe és használatba adásának feltételeiről és eljárásáról szóló szabályzattal összhangban nyilvános felhívást tett közzé Magyarkanizsa polgármestere. Ebben értesíti az oktatási intézményeket: iskolákat, mezőgazdasági szakszolgálatokat és szociális intézményeket, akik egyik fő tevékenységi ágazata a mezőgazdaság, vagy a hasonló tevékenységet végzőket, hogy számukra illeték nélkül történő használatra adhatók az állami tulajdonban lévő mezőgazdasági földterületek, legfeljebb 100 hektáros területig. Ide tartoznak azok az állami tulajdonban lévő jogi személyek is, amelyeket erdészeti tevékenység végzésére jegyeztek be. 

Az érintettek 2023. október 31-éig nyújthatják be a Magyarkanizsa Község területén állami tulajdonban lévő mezőgazdasági földterület illeték nélküli használati jogának a 2024-as évben való megvalósítására vonatkozó kérvényeiket.

A kérelem beadásához szükséges okiratok:

  1. Kérvény az állami tulajdonban lévő mezőgazdasági földterület illeték nélküli használati jogának megvalósítására, a felelős személy aláírásával; 
  2. Az intézmény alapítói okirata, illetve a gazdasági bejegyzés kivonata a jogi személyeknek (hat hónapnál nem régebbi);
  3. А tudományban, oktatásban, szociális védelemben, mezőgazdaságban, illetve igazságügyben illetékes Minisztérium nyilatkozata, amelyből meg lehet állapítani a jogi státusát a kérelmet benyújtónak az állami tulajdonban lévő mezőgazdasági földterület illeték nélküli használati jogának megvalósítására.

Megosztás

További híreink

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata

2024.07.04.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata, érdemes figyelni a szabályokra és a környezetre.

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás