Két év teljeskörű garancia, profi kivitelezés, minőségi alapanyagok, előzetes konzultáció, gyors, megbízható munka. Többek között ezekről számolnak be a Cont-Eco Kft. megrendelői, partnerei, akik sok esetben már évtizedek óta üzleti kapcsolatot ápolnak a vadkerítéseiről és villanypásztor-rendszereiről ismert szombathelyi vállalattal.

Vadkerítés 20 évre tervezve

A mindössze 27 éves Hammer Maximilian majdnem 600 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel Nemesnép és Csesztreg között, a vadállományáról híres Zala vármegyében. Az elmúlt években már több vadkerítést is telepített földjei köré, hogy megelőzze a szarvasok által okozott vadkárt, a legutóbbi alkalommal pedig már a profi kivitelezést választotta.

támasztékolás

„Korábban csak huzalt vásároltam a Cont-Eco Kft.-től, és mi magunk állítottuk fel a kerítéseket, de ezúttal 20 évre terveztem. Úgy döntöttem, hogy a kivitelezést is rájuk bízom, hiszen megfelelő technológiával és szaktudással rendelkeznek, ráadásul a dolgozóiknak is komoly tapasztalatuk van a kerítésépítésben. Sokkal jobban ki tudják feszíteni a drótot, jobb lesz a végeredmény.”

Maximilian szerint emellett az sem mellékes szempont, hogy cégükben kevesebb ember dolgozik, akiknek ráadásul bőven akad más feladata, és jellemzően idő szűkében vannak. Ha tehát saját kézzel, magunknak telepítik a kerítést, az munkaszervezésben is nagy kihívást jelent.

„Ezúttal 4 kilométer vadhálót húztak ki, és nagyon tetszett a munkájuk. Gyorsan dolgoztak, probléma nélkül. Ha a jövőben kerítést fogok állítani, akkor biztosan a Cont-Eco Kft.-t fogom választani.”

Két évtizede tényleg állnak a kerítések

Boda Zsolt 130 hektáron termeszt búzát, árpát, szóját, repcét és némi bíborherét Vas vármegyében, Ják határában. A gazdálkodó nagyjából két évtizede dolgozik együtt a Cont-Eco Kft.-vel. Az első kerítések még mindig állnak és védik a vadtól a terményt.

„Természetesen kellett már rajtuk javítgatni, foltozgatni, de mindegyik kerítésünk áll még. Idén pedig egy újabb, 1 kilométeres szakasszal bővültünk. Van egy nagy terület, amit a gazdatársakkal már korábban bekerítettünk, de azt utak is keresztezik, a kapuk pedig gyakran nyitva maradnak. Az én táblám ennek a területnek a szélén fekszik, a bejutott vad pedig főként ott mozog. Ezért döntöttem úgy, hogy leválasztom ezt a területet.”

elektro-mechanikus kerítés

Boda Zsolt tehát egy korábban már elkerített területre állíttatott új kerítést. Bár korábban volt rá példa, hogy saját maguk végezték ezt a munkát, az jellemzően nem volt ugyanolyan tartós, mint a Cont-Eco által kifeszített hálók.

„Nyilván telepítettünk magunknak is kerítést korábban, de az azért nem ugyanaz a minőség. Sem a megfelelő gépparkom, sem a megfelelő szaktudásom nincsen meg.”

Az legutóbbi kerítés kapcsán a gazdálkodó decemberben kért árajánlatot, és azóta el is készült a kerítése.

„Már régóta dolgozom a Cont-Eco Kft.-vel, és mindig korrektek voltak. Mindig minden úgy történt, ahogy azt előzetesen megbeszéltük.” 

Nem csak az agráriumban

Mesteri Zsolt vállalkozása villamos kivitelezéssel foglalkozik, és a közelmúltban bővítették telephelyüket egy 1,5 hektáros területtel.

„A Cont-Eco Kft.-t korábbról már ismertem, mert villanypásztorokat rendeltem tőlük, de az interneten több más helyen is utánanéztem a kerítéseknek. Az volt az elsődleges szempont, hogy minél hamarabb bekerítsük a területet, ahol a gépeinket tárolnánk, és végül az ajánlatkérés után egy héten belül már álltak is az oszlopok és a háló. Fontos megjegyeznem, hogy elsőre az interneten található ajánlatkérőt töltöttem ki, majd másnap az ügyvezető felhívott, és az igényeinket megismerve egy árban is kedvezőbb megoldást vázolt fel számomra.”

Az új terület elkerítését végül a saját gyártású TORPEDO hálóval oldották meg, amit nem sokkal a telepítést követően a szomszéd építkezés közben véletlenül megrongált.

"A jelzésemet követően másnap már ott is voltak nálam a Cont-Eco szakemberei, és azonnal kijavították a keletkezett kárt.”

Tornado kerítés

Torpedo és Tornado

A Cont-Eco Kft. több kerítéstípust is javasol a megrendelői számára, attól függően, hogy milyen árkategóriájú és milyen funkciójú rendszerre van szükségük. A csúszásmentes, prémium minőségű, brit TORNADO mellett a cég termékpalettáján elérhető a nagy szakítószilárdságú huzalból készülő, saját gyártású TORPEDO is. A hagyományos csomózású vadháló esetében a kategóriájában kiemelkedő minőséget az Európai Unió egyik legnagyobb cégcsoportja, a Bekaert által gyártott BEZINAL, cink-alumínium bevonatos acélhuzal garantálja. Ez minimum háromszoros védelmet nyújt a tűzihorganyzott bevonatokkal összehasonlítva. Ráadásul a TORPEDO Flex vadháló gyártását a vásárlók igényeihez tudják alakítani.

Tornado kerítés

Melyik a legdrágább kerítésrendszer?

Örök érvényű megállapítás, hogy a rosszul megválasztott kerítésrendszereknél mindössze egyetlen drágább van: a rosszul kivitelezett, hibásan megépített vadkerítés. Lehet bármilyen kiváló az alapanyag, a háló vagy a huzal, a célját nem fogja elérni, ha a precíz, pontos telepítés elmarad, és erre a tulajdonos nem fordít elég figyelmet. A Cont-Eco Kft. összeszokott, képzett, tapasztalt szakembergárdája és korszerű gépparkja garancia arra, hogy kerítéseik hosszú éveken át megbízhatóan lássák el feladataikat. A precíz és gyors munkának köszönhetően 1 kilométer hosszú fonatos kerítés építését öt fővel akár három nap alatt elvégzik.

Cont-Eco logó

(x)

További híreink

A rágcsálóirtás görényeket és más védett állatokat is mérgez

2024.09.18.

Magas arányú rágcsálóirtószer-koncentrációt találtak hazai kutatók az elpusztult görények májmintáiban.

Marhatrágya javít a krizantém alatti talajéleten

2024.09.18.

Egy vágott krizantémot termesztő holland kertész úgy döntött, hogy a műtrágya-felhasználás csökkentése érdekében ettől az évtől szárított marhatrágyát is juttat a talajba.

Partner

A szója az agráriumban kikerülhetetlen alkalmazkodás egyik legjobb eszköze

2024.09.18.

Egyre többen, de még így is csupán csak a magyar mezőgazdasági vetésterület 2,7 százalékán termesztik a szóját. A jövő növényeként tekintenek rá, óriási fejlődési potenciál előtt áll – hangzott el a Karintia Kft. által rendezett Szója Szakmai Napok 2024. rábakecöli eseményén, ami a négyállomásos sorozat harmadik helyszíne volt. Bene Zoltán cégvezető meglepően nagyszámú érdeklődő gazdálkodó előtt érvelt a szójatermesztés mellett.

Éjszaka hatályba lépett az árvízrendelet, de mit jelent ez?

2024.09.18.

Kedd este lépett életbe Orbán Viktor rendelete az árvíz elleni védekezésről, amely Magyarország teljes területén összehangolt védelmi intézkedéseket ír elő. A védekezési tevékenységeket a katasztrófák elleni védekezésért felelős miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter koordinálja.

200 milliárd forintot osztanak szét az arra érdemesnek gondolt vállalkozások között

2024.09.18.

Szeptember 17-től újabb két pályázati lehetőség nyílt meg a vállalkozások számára, összesen 200 milliárd forint értékben. A feldolgozó üzemek komplex fejlesztésére 150 milliárd forint, míg az állattartó telepek kisebb beruházásaira 50 milliárd forint áll rendelkezésre.

Gyökeres fordulat áll be az időjárásunkban

2024.09.18.

Szerda estig a kezdetben még felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, és a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés várható. Helyenként, nagyobb eséllyel az ország déli felében, esetleg északkeleten zápor előfordulhat, egy-egy zivatar is lehet. Az északkeleti, keleti szél napközben nagy területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Partnerhírek
Partner

A szója az agráriumban kikerülhetetlen alkalmazkodás egyik legjobb eszköze

2024.09.18.

Egyre többen, de még így is csupán csak a magyar mezőgazdasági vetésterület 2,7 százalékán termesztik a szóját. A jövő növényeként tekintenek rá, óriási fejlődési potenciál előtt áll – hangzott el a Karintia Kft. által rendezett Szója Szakmai Napok 2024. rábakecöli eseményén, ami a négyállomásos sorozat harmadik helyszíne volt. Bene Zoltán cégvezető meglepően nagyszámú érdeklődő gazdálkodó előtt érvelt a szójatermesztés mellett.

Partner

Ha őszi gyomirtás, akkor LEGATO TRIO

2024.09.17.

Éghajlatunk változása miatt egyre nagyobb jelentőséggel bír kalászos kultúrákban az őszi gyomirtás. Az őszi gabonákat egyre korábban és csökkentett tőszámmal vetik, így már ősszel is jelentős lehet a fertőzési nyomás.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 20 szervós kis traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 20 szervós kis traktor

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!

Magro.hu Piactér

Több mint 3.000 hirdetés 74 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás