Általában véve nem változott a gyümölcsök ára a Budapesti nagybani Piacon, persze így is voltak termékek, amelyek árai kiugróan csökkentek, vagy növekedtek. A spanyol import Navel narancs 12 százalékkal lett drágább, míg a görög szamóca (eper) 14 százalékkal került kevesebbe.

Alma ára: a Franciaországból és az Olaszországból hozott Granny Smith alma darabja 80 forintba került, az osztrák és az olasz Idared kilója 220, a lengyel idared pedig 200 forintos áron volt kapható. Az Olaszországból importált Starking darabját 155 forintért kínálták, az olasz Golden 210, az osztrák pedig 220 forintért lehetett a vásárlóké, míg az olasz import Pink lady fajtájú alma darabja 180 forintba került.

Körte ára: az olasz Alexander körte kilóját 508, Dél-afrikai társát 560 forintért kínálták a kereskedők. Az olasz import Fétel apát körte kilója 515 forintba került, darabját 170 forintért vásárolhatták meg a vevők. Az Argentínából behozott Vilmoskörte ára 532 forint volt kilónként.

Kajszi ára, őszibarack ára: a spanyol import, nem jelölt kajszibarackot 2000 forintos áron lehetett megvásárolni, míg a szintén Spanyolországból származó, nem jelölt őszibarack kilónkénti ára 1500 forint volt.

Nektarin ára: a nem jelölt fajtájú, spanyol származású Nektarin 1125 forintért lehetett a vásárlóké.

Szamóca (eper) ára: a görög szamóca 806 forintos áron volt kapható.

Mandula ára, mogyoró ára, földimogyoró ára: az amerikai mandula kilóját 3600 forintért adták, míg a Törökországból importált mogyoróért 3350 forintot kértek el a kereskedők. A kínai földimogyoró továbbra is 800 forintba került.

Csemegeszőlő ára: a chilei fehér csemegeszőlő 1030, míg a szintén chilei importból származó piros csemegeszőlőt 938 forintos kilónkénti áron lehetett megvenni.

Citrom ára, zöldcitrom ára: a spanyol citromot 380 forintért adták, míg a brazil zöldcitrom 700, a chilei testvére pedig 1000 forintba került.

Mandarin ára, narancs ára, grapefruit ára: a spanyol mandarin 354, a szintén spanyol Navel narancs 320, a görög Valencia late 246, a spanyol testvére pedig 320 forintért lehetett a vásárlóké. A Törökországból származó grapefruit 366 forintba került kilónként.

Kivi ára: az olasz kivi kilója 425 forintba került, darabját 60 forintért adták.

Banán ára: az ecuadori banán kilónként 370 forintos áron volt kapható.

Mák ára: a cseh mák továbbra is 800 forintba került.

Forrás: AKI

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Sürgősen változtatni kell a magyar mezőgazdaság vízellátásán

2024.07.05.

A jóval a rendszerváltás előtt megépült keleti és nyugati főcsatornán kívül nem nagyon fejlődött az infrastruktúra, pedig az ország bővelkedik felszíni vizekben.

Új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben

2024.07.05.

Javul a termelők helyzete, mert új eszközök és büntetések segítenek a gazdáknak a termőföld felvásárlókkal szemben.

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás