Új gyártási korszakot kezdett a Pápai Hús Kft. A Veszprém megyei cég kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. Az évszázados élelmiszergyártási hagyományokat gyakorló, ma már kínai tulajdonú társaságnak az a célja, hogy mindenki számára elérhetővé váljanak a Pápai ízei, amelyekkel a húsevők sokszínűbbé tudják tenni az étrendjüket, és amelyeket akár a vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatnak.

A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsa és szendvicsfeltét után újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgoznak. Szappanos Péter ügyvezető szerint a pápai cég olyan magas szintű élelmiszerbiztonsági és minőségirányítási színvonalat, gyártási kultúrát tart fent, amit más termékek előállítására is lehet hasznosítani. Itt az ideje, hogy hazai élelmiszergyártóként bátor lépésekkel alkalmazkodjunk az átalakuló, sokoldalúbbá váló, újdonságokra nyitottabb fogyasztói igényekhez – mondta Szappanos Péter, aki szerint a pápai cég termékfejlesztésben és -gyártásban is ennek a változásnak az élére akar állni.

Új vegán termékekkel igyekszik piacokat nyerni a Pápai Hús Kft.

Egyre több húsfogyasztó törekszik ugyanis sokszínűbb étrendre, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Például a vegán burgerek már a legnagyobb gyorséttermi láncok kínálatában is megtalálhatók.

Szendvicsfeltét és hamburgerpogácsa

Ismert befektetők gyorsan növekedő új cégei mellett az élelmiszeripar nemzetközi óriásai is komoly lehetőséget látnak a növényi alapanyagú, mégis húsos ízű és jellegű termékekben. Ezt felismerve fejlesztették ki a vállalatnál a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeiket, a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő kétféle szendvicsfeltétet és a burgerpogácsát. Ezek azon kívül, hogy nem tartalmaznak állati fehérjét, így laktózmentesek, egyben szója- és gluténmentesek is. A vegán termékek alapanyaga a borsó. Ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.

Borsóból készülnek a vegán termékek

A közel 700 munkatársat foglalkoztató, és az alapanyag-ellátásával további 1800-2000 környékbelinek munkát biztosító Pápai Hús Kft. a látványos termékfejlesztéseken túl a gyártását is korszerűsíti. 2 milliárd forintos, 2021-ben befejeződő beruházásból a sonka, bacon és töltött termékeinek az előállítását és csomagolását teszi hatékonyabbá.

Vegán burgerpogácsa

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Újra videón szerepel egy bükki medve

2024.11.23.

Az elmúlt években megbarátkoztak a medvék a Bükkel és Nógráddal.

A körforgásos gazdaság lehet a kiút a fenntarthatatlan gazdálkodásból Áder János szerint is

2024.11.23.

A lineáris gazdaság működtetése fenntarthatatlan, kiutat az elhasznált nyersanyagokat újrahasznosító körforgásos gazdaság jelenthet.

Az emberi kézéhez hasonló „finom” fogást tanulják a robotok

2024.11.22.

Arató robotok, tengeralattjáró-vadászok és távoli bolygókon közlekedő autonóm roverek… A cél az, hogy ezek általánosan alkalmazhatóbbá és önállóbbá váljanak a jövőben – a német Fraunhofer Institute for Material and Beam Technology IWS drezdai kutatói azon dolgoznak, hogy az eszközök „érezni” tudjanak.

Mérgező, de elbűvölő: a dérbabér rejtett oldala

2024.11.22.

A dérbabér, vagy más néven Prunus laurocerasus, népszerű dísznövény kertészek és növénykedvelők körében. Gyönyörű, örökzöld levelei és illatos virágai teszik igazán vonzóvá, nem csoda, hogy sokan keresnek információkat gondozásáról, igényeiről és esetleges veszélyeiről. Összegyűjtöttük a hat leggyakoribb kérdést a dérbabérral kapcsolatban, hogy segítsünk minden érdeklődőnek.

Partner

Digitális megoldások gazdálkodóknak és kereskedőknek: fedezze fel a Magro.hu előnyeit!

2024.11.22.

A mezőgazdaság nem csupán egy ágazat – ez a jövőnk és megélhetésünk alapja. Napjainkban azonban olyan kihívásokkal nézünk szembe, mint az extrém időjárás, a kiszámíthatatlanul változó piacok és a csökkenő értékesítési lehetőségek. Ilyen körülmények között a digitalizáció és az innovatív megoldások kulcsszerepet játszanak abban, hogy alkalmazkodjunk és még sikeresebbek legyünk. 

Fémdarabokat tartalmazhat egy népszerű fehérjekészítmény – ne fogyassza el!

2024.11.22.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmeztetést adott ki a Whey Protein csokoládé ízű tejsavófehérje 30 grammos kiszerelésével kapcsolatban, mert fémdarabkák jelenléte lehetséges a termékben. A hatóság kéri, hogy a terméket senki ne fogyassza el, és haladéktalanul juttassa vissza a megvásárlás helyére.

Partnerhírek
Partner

Baromfi Mintatelep és Látogatóközpont: az Agrofeed új mérföldköve a fenntartható állattenyésztésben

2024.11.19.

Az Agrofeed Kft. nagy hangsúlyt fektet olyan mintatelepek létrehozására, amelyeken az elvégzett etetési tesztek tapasztalatai alapján hatékonyabb takarmányt tud a partnerei számára ajánlani.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat

Magro.hu Piactér

Több mint 400 hirdetés 89 kategóriában!

Megnézem a hirdetéseket
Hirdetésfeladás