A VICON zöldtakarmányos gépek 110 éves múlttal rendelkező gyártója a hosszú évek folyamán a gazdákkal együttműködve és ötletelve alakította az Andex rendképző családját, amely a legkisebb egyrotoros rendképzőtől egészen a négyrotoros, akár 15 méteres munkaszélességgel rendelkező gépeket is kínál a legkisebbtől a legnagyobb gazdaság számára. Ezekkel a gépekkel a Készenlét Zrt. biztosítja a gyors és minőségi rendképzést és a megfelelő minőségű szennyezésmentes szálastakarmány előállításának lehetőségét.

A táblaméretekhez, a domborzati viszonyoknak és az erőgép teljesítményéhez illesztve mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb rendképzőt a minőségi és gyors szálastakarmány-előállítás érdekében.

Az VICON Andex szériában megtalálhatóak kialakításuk alapján:

  • Egyrotoros függesztett rendképzők
  • Egyrotoros vontatott rendképzők
  • Kétrotoros függesztett rendképzők
  • Kétrotoros félig függesztett rendképzők
  • Kétrotoros vontatott rendképzők
  • Négyrotoros vontatott rendképzők 

Egyes típusoknál elérhető a Hidrolift hidraulikus magasságállítás, amely a rendképző gyors gépbeállítását teszi lehetővé, akár menetközben a változó terepviszonyokhoz vagy termény mennyiségekhez, így optimális beállításokkal dolgozhatunk a minőségi és szennyeződésmentes takarmány érdekében. A VICON Andex széria minden egyes tagja gondozásmentes Compactline, valamint Proline hajtóművel van szerelve típustól függően, ahol a rotorkarok és a csapágyak a 270 mm vagy 400 mm átmérőjű vezérlőpályán olajban futnak.

Compactline hajtómű

A karok kiemelésének a terménymennyiséghez való igazítása egyszerűen a vezérlőpálya pozicionálásával könnyen hozzáférhetően állítható.

Vezérlőpálya állítása

Az előre hajlított rendfelszedő ujjak biztosítják a szennyeződés mentes rendképzést nagyobb mennyiségű zöldtakarmányból való rendképzés esetén is, mert az ujjak munkamélysége változatlan marad.

A hajlított rendsodró karoknak köszönhetően a belső ujjak kihasználtsága hatékonyabb lett, valamint a karok így nem fognak közvetlenül a menetirányra merőlegesen állni munka közben, aminek hatására kisebb erőhatások érik a gépet.

Természetesen a nagy sebességű rendképzés a tökéletes talajkopírozás érdekében tandem futóművel és mankó kerékkel szerelhetők a család tagjai, míg megtalálható egyes típusokon a Terralink plus futóművek, amelyek már 8° szögeltérést is korrigálnak.

VICON Andex 705

Kiemelnénk a VICON Andex 705 EVO/VARIO típust, amely az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő félig-függesztett és az oldalra rendet képező gépek közé tartozik. Az egyik kedvelt tulajdonsága, hogy nagy szélességből tudnak rendet képezni és az, hogy variálható a rendképzés módja – 1 darab nagy vagy 2 darab kisebb rendképzése. A saját futóművel ellátott gépekkel a nagyobb távolságra történő vonulás sem okoz problémát. és a rotorok tandem futóműve sem kap extra terhelést szállítás közben, valamint a gerendely súlya sem terheli a rotorokat. Ebben a szegmensben mutatta be 2019-ben a Vicon az Andex 705 EVO/VARIO modelleket. A fejlesztés középpontjában a felhasználó állt. A gép jól manőverezhető a táblavégi fordulókban, a vonórúd 80 ̊-ban képes elfordulni és a rotorok kiemeléskor 50 cm-re emelkednek el a talajtól. A gép magassága összecsukott állapotban 4 méter alatt van. Az oldalsó terelőponyvák automatikusan felcsukódnak/lecsukódnak a gravitáció segítségével, működtetésük nem igényel hidraulikus csatlakozót. A Terra Link Plus rendszer 8 ̊-ban képes elmozdulni a megfelelő talajkövetés érdekében. A rotorok átmérője 3,35 méter és 3,23 méter, 11 kar található az első és 12 darab a hátsó rotoron. A munkaszélesség egyoldali rendképzésnél 6,65 méter, kétoldali rendképzésnél 13 méter – 2 kis rendképzésnél (VARIO modell) 7,85 méter. A minimális teljesítmény igénye 60 LE. Az elméleti terület teljesítmény: 7,5-8 ha/óra.

Itt már a Terralink Quattro futóművel szerelt géppel találkozunk, amely az oldal irányú talajkopírozást is lehetővé teszi.

A gép magassága 3,99 m és a kihúzott rotorkarok esetén tárolási magassága alacsonyabb gépszínek esetén 3,5méterre csökken.
Az új alváz magasabb 500 mm -es kiemelési magasságot tesz lehetővé táblavégi fordulók esetén.

Az új design a piac kívánalmainak megfelelő és a 3 részes alváz egyszerűbb összeszerelést és szállítást tesz lehetővé.

Az automatikus rendhatároló kiemeléskor együtt mozog a rotorral és gravitáció hatására csukódik le a munka megkezdésekor.
380 mm-es szállítási kerekek mellé elérhető a sárvédő is.

Kérjük, a részletekkel kapcsolatban keresse a Készenlét Zrt. értékesítő kollégáit vagy a VICON termékreferenst az alábbi elérhetőségeken:

Stefák Szabolcs
Mobil: +36/30/331-6061
E-mail: stefak.szabolcs@keszenlet.hu

Készenlét Zrt.
http://keszenlet.hu/fukaszak/termekek/58

(x)

Megosztás

További híreink

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata

2024.07.04.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata, érdemes figyelni a szabályokra és a környezetre.

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás