A Készenlét Zrt. termékpalettáján a VICON BW bálacsomagoló család három tagja között minden gazdálkodó megtalálja az igényeinek megfelelő típust.

A VICON gyár fejlesztői szem előtt tartották a különböző méretű és munkaszervezésű gazdaságok igényeit a bálacsomagolás területén, amelynél az elsődleges szempontok között szerepelt a költséghatékony és gyors bálacsomagolás a minőségi takarmány előállításáért.

A bálacsomagolást gazdaságonként eltérő munkaszervezéssel és helyszíneken oldják meg a gazdálkodók, amelyben sokszor a telepi adottságok mellett a rendelkezésre álló gépek is befolyásolják az alkalmazott technológiát. A három VICON BW bálacsomagoló közül a VICON BW 2400-as típust a telepen kívüli, bálázás helyszínén való csomagoláshoz fejlesztették ki vontatott kivitelben. Ez a típus abban az esetben praktikus, ha a csomagolt bála behordásának idejét holt időben szeretnénk elvégezni, természetesen a legjobb takarmányminőség előállítása mellett.

A VICON BW 2400-as típust a telepen kívüli, bálázás helyszínén való csomagoláshoz fejlesztették ki vontatott kivitelben

Az oldalt elhelyezkedő hidraulikus felvevő kar teherbírása 1200 kg, amely a legtömörebb bálák gyors és pontos felhelyezésére képes 1,5 m átmérőig.

A nagy súlyú bálák emelése közben a gép stabilitását a munkahelyzetben kifordított jobboldali kerék biztosítja, ami szállítási pozícióban behajtva könnyed vonulást tesz lehetővé.

A forgóasztalos kivitelt automata számlálóval látták el és a bovdenes vezérlés mellett elérhető a számítógépes vezérlés is. Az alapfelszereltségben szimpla 750 mm-es fóliahasználat mellett a csomagolási idő rövidítésére opciós felszereltségként elérhető a dupla fólia használat, amely gyakorlatilag 66%-os átfedést biztosít, így lefelezhető a csomagolási idő. A fólia egyidejű megfogását és elvágását az elért rétegszám után a csomagolt bála legurításakor automatikusan végzi el a gép.

A kiegészítőként a választható bálaátfordítóval szerelt gépnél a legurított csomagolt bála a talpára fog érkezni a tarlóra, így a szármaradványok nem lyukasztják át a fóliát, valamint a bálamegfogóval történő rakodáshoz optimális pozícióban lesz a bálánk.

A bála forgatását csomagolás közben 4 szíjjal biztosítja a gép, így a lazább szerkezetű bálák is folyamatos forgás mellett kerülnek csomagolásra. A forgóasztalon található két darab támasztógörgő távolsága állítható, így tudjuk a bálavezetést is az aktuális bála mérethez igazítani. A VICON BW 2100-as típus a vontatott BW 2400-as típussal megegyező technológiájú forgóasztalos bálacsomagoló, de függesztett kivitelű telepi használatra tervezett gép, amit lehet opcionálisan kérni támasztólábbal statikus használatra is.

A VICON BW 2100-as típus forgóasztalos bálacsomagoló

A munkaerőigény csökkentésére javasolt a kiegészítő számítógépes mellé távirányítós vezérléssel a csomagolót kiegészíteni, amivel a bálát rakódó gépkezelő a rakodógépből képes a csomagolást elindítani és amíg a csomagolás történik, addig a kész csomagolt bálát kazalba tudja helyezni és az új csomagolandó bálát a felrakáshoz megfogni. Az előre beállított rétegszám elérése után a csomagoló automatikusan lebillenti magáról a bálát így helyet biztosít a csomagolandó új bálának. Természetesen a DuoWrap, azaz a dupla fóliahasználat a csomagolási idő lefelezése érdekében itt is elérhető. A gép függeszthető a traktor első vagy hátsó hidraulika rendszerére vagy használható, mint álló gép külső meghajtással is.

A VICON BW bálacsomagoló család harmadik tagja a VICON BW 2250-es típus.

VICON BW 2250-es típust 1000 kg-os teherbírással 1,2m x 1,5m széles bálákhoz tervezték

Kialakítását tekintve szatellit karos csomagoló. A függesztett kivitelben készülő csomagoló nagy előnye, hogy nem csak az erőgép hárompont függesztéséről üzemeltethető, hanem rakodógép-adapterrel homlokrakodó vagy teleszkópos rakodógépre is adaptálható, így megvalósítható a menetközbeni csomagolás mellett, egymenetben a gép pontos precíz kezelésével a kazalba rakás is.

A bála felvétele hidraulikusan a felvevő karokkal történik, amelyek a felvétel után forgatják is a bálát csomagolás közben. A 750 mm széles fóliával a szatellit kar csomagolja be a takarmányunkat az előre beállított rétegmennyiségben. A rakodógéppel való használat elengedhetetlen kiegészítője a távirányítós vezérlés. Természetesen itt is elérhető opció a bálaátfordító azon gazdálkodók számára, akik a kazalba rakást külön géppel végzik. Terhelhetőségét tekintve 1000 kg-os teherbírással 1,2m x 1,5m széles bálákhoz tervezték.

A termékeket érintő további részletekkel, referenciákkal, árajánlattal kapcsolatban kérjük keresse területi képviselő kollégáinkat illetve termékreferensünket:

Stefák Szabolcs
munkagép termékreferens
Tel.: +36 30 3316061
E-mail: stefak.szabolcs@keszenlet.hu

Forgalmazó:

Készenlét Zrt.
H-8500 Pápa, Pápakovácsi út 3.
Mobil: +36/30/3857584
E-mail: keszenlet@keszenlet.hu
Web: www.keszenlet.hu

(x)

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Nyáron is jönnek a támogatások és pályázatok hírei

2024.07.04.

Júniusban is több cikkünk szólt a támogatások és a pályázatok témáiról, ebben a hírösszefoglalóban pedig összegyűjtöttük a legfontosabb kapcsolódó anyagokat az elmúlt hónapból.

Tisztul Békés: 10 ezer tonnányi illegális hulladéktól szabadították meg a vármegyét

2024.07.04.

Összesen mintegy 10 millió kilogrammnyi, vagyis 10 ezer tonnányi elhagyott, jogellenesen elhelyezett hulladéktól szabadították meg tavaly Békés vármegyét, csaknem 400 bejelentést vizsgáltak ki.

Partner

A Corteva innovációi a hatékonyságra és fenntarthatóságra fókuszálnak

2024.07.04.

A magyarországi gazdálkodók 2024-es mezőgazdasági tevékenységét továbbra is befolyásolják az elmúlt évek nehézségei; a klímaváltozás és az aszályos időjárás, a szomszédos országban zajló háború és annak gazdasági hatásai, valamint a terményárak hektikus változása. A hatékonyság továbbra is központi szerepet játszik a gazdálkodásban, és a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat olyan fenntartható megoldásokon dolgozik, amelyek segíthetnek a magyar gazdáknak a jövedelmezőség és a termelékenység javításában még egy ilyen kihívásokkal teli időszakban is.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata

2024.07.04.

A magyar földeken is fontos a vadriasztó lánc használata, érdemes figyelni a szabályokra és a környezetre.

Magyarországon évente 21 milliárd forint vadkárigény keletkezik, változik a kezelése

2024.07.03.

Tavaly novemberben vetődött fel a Nemzeti Agrárkamarában először, hogy átveszik a vadkárigények teendőit a károsultaktól.

Megjött a tájékoztató a területi monitoring rendszer ellenőrzéseiről

2024.07.03.

A területi monitoring rendszer (TMR) a mezőgazdasági termelő által bejelentett területek vonatkozásában azonosítja a kérelemben bejelentettek és a műhold által észleltek eltéréseit.

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás