Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól északnyugat felől fokozatosan felszakad a felhőzet, kisüt a nap, és ezt követően felhőátvonulásokra lehet számítani. A reggeli, délelőtti órákban a déli és keleti megyékben is megszűnik a gyenge eső, havas eső, havazás, és délutántól már inkább csak északkeleten lehet zápor, hózápor. Az élénk északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon, illetve a főváros tágabb térségében olykor erős lökések kísérik, de egy-egy viharos lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul. Késő estére +2 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Este asztán általában derült időre számíthatunk, legfeljebb az északkeleti, keleti megyékben lehet átmenetileg felhős az ég, és ott zápor, hózápor is előfordulhat. Az élénk északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9 között valószínű, de a fagyzugokban hidegebb is lehet - olvastuk a met.hu oldalon.

Viharos északi széllel kemény fagyok érkeznek

Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható. Estétől dél, délkelet felől egyre vastagabb felhők érkeznek. Csapadék késő estig nem valószínű, éjjel a déli, délkeleti megyékben már előfordulhat havazás, néhol esetleg havas eső. Az északkeleti, a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkül. A maximum többnyire -1 és +4 fok között várható.

Szombaton általában felhős idő várható. A nap második felében északnyugat, nyugat felől csökkenhet a felhőzet. Az ország északnyugati területein nem valószínű számottevő csapadék. Délkelet felé haladva egyre nagyobb a havazás esélye, a keleti határ közelében néhol esetleg havas eső is előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban nagyrészt -8, -1 fok valószínű, de a fagyzugokban helyenként hidegebb is lehet. A délutáni órákban általában -2, +4 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Vasárnap nyugat felől ismét beborulhat, eközben délkelet, kelet felől is sok felhő érkezhet. A Dunántúlon és a Tiszántúlon valószínű nagyobb eséllyel elszórtan havazás, a délutáni, esti óráktól elvétve esetleg havas eső, ónos eső is előfordulhat. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Helyenként megélénkül és akár viharossá is válhat a délkeleti, majd északi szél. Hajnalra többnyire -8 és -3 fok közé hűl le a levegő, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb is lehet. Délután -2, +4 fok valószínű.

Megosztás

További híreink

Marihuánától beállt sertések húsát szolgálják fel luxus éttermekben

2024.07.07.

A sertéseknek adott indiai kender pozitív hatással van a hangulatukra és növeli a testtömeg-gyarapodást. Emellett húsuknak kiváló íze van. Mennyi igaz ebből? Áttekintjük a gazdák beszámolóit és a tudományos kutatásokat.

Tükrök, zene és kefék: Mi nyugtatja leginkább a teheneket?

2024.07.07.

Különböző környezetgazdagítási módszerekkel foglalkozunk. Melyik a leghatékonyabb? Country zene, hangoskönyvek, tükrök, képek vagy kefék és vakarózók?

Módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás

2024.07.06.

Változnak a szabályok, módosul a tenyészbika tenyésztésbe állítását segítő de minimis támogatás.

Modern feudalizmust hozhat az agráradatok kezelése? 

2024.07.06.

A modernizálódó mezőgazdaságban új ágazatként jelentek meg a precíziós gazdálkodásra és az ennek kiszolgálására létrehozott eszköz- és programrendszerek.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról

2024.07.06.

Takács András Péter beszélt a növényvédelem aktuális témáiról és a keszthelyi Georgikon Campus tevékenységéről.

Válaszok kellenek arról, hol tart a magyar agrárdigitalizáció

2024.07.05.

Tanulmány készül annak érdekében, hogy az Európai Unió tagállamai pontosabban lássák, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja

Partnerhírek
Partner

Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják

2024.07.01.

Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.

Partner

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma

2024.07.01.

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Kiemelt
Solis 50 RX kabinos 12fokozat
Bács-Kiskun, Kecskemét

Solis 50 RX kabinos 12fokozat

Hitelesített telefonszám
Keressenek az ár miatt!
Kiemelt
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
Bács-Kiskun, Kecskemét

Goldoni S 80 plus fülkés traktor

Hitelesített telefonszám

12 000 000 HUF

+ áfa
Hirdetésfeladás