Hirdetés
Zöldségszalámi és okostojás: két új élelmiszeripari fejlesztés mutatkozott be Mosonmagyaróváron
Két innovatív terméket is bemutattak egy sajtótájékoztatón a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron. A zöldségszalámi és az okostojás feltalálása minden agráregyetem hallgatóinak példa lehet, mert megmutatja azt, miként lehet modern élelmiszerekkel a hazai és a nemzetközi piacra kerülni. A rendezvényen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója, Csurka Tamás termékeit ismertették: az okostojást és a Saladmit, a zöldségszalámit.
A Kisalföld számolt be róla, hogy a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, valamint a Blue Seven Group Zrt.-vel együttműködésben arra törekszik, hogy az agráregyetemek hallgatói a tudásukat a gazdaságban is kamatoztassák, fejlesztéseikkel pedig piacra léphessenek. Nagy István agrárminiszter szerint az, aki a leggyorsabban reagál a piaci változásokra és innovatív termékeket tesz le az asztalra, komoly üzleti sikereket tud elérni. Az Óváron bemutatott termékek után reméljük, továbbiak következnek majd, akár itt, a mosonmagyaróvári karon is – mondta el a sajtótájékoztatón a politikus.
Okostojás és zöldségszalámi bemutatója volt Óváron
Az eseményen bemutatták a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója, Csurka Tamás innovatív termékeit: az okostojást és a Saladmit, avagy a zöldségszalámit. A magas rozs- és fehérjetartalmú zöldségszalámi érdekessége, hogy nem úgy készítik, ahogy a hagyományos hentesárut. Ebben az esetben egy olyan szalámit hoznak létre, ami hozzájárul az egészséges életmódhoz. Egyik összetevője ráadásul a fiatal feltaláló másik fontos szabadalma, a folsavat, vasat, cinket és omega-3 esszenciális zsírsavat tartalmazó okostojás, amely elsősorban a várandós kismamák és születendő gyermekeik egészségét szolgálhatja.
Ezt üzeni a fiatal feltaláló
Csak biztatni tudom a kar hallgatóit arra, hogy legyenek bátrak és legyenek jó, innovatív ötleteik. A szorgalom és tanulás mellett fontos, hogy a gyakorlatban is használják a tudásukat. A kutatás-fejlesztés és a hallgatók együttműködése hozhat létre olyan terméket, ami sikeres lehet és piacra is kerülhet – fogalmazott a lapnak Csurka Tamás hallgató, az okostojás és a zöldségszalámi feltalálója.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Védjük a gyökereket az Agrováció termékével
A gyökérzónába kijuttatott AMG Pro-tech a csapadék/talajnedvesség hatására szétáramlik a gyökérzónában és védelmet alakít ki a kelő mag számára.
AKG 2025: kiknek érdemes belevágni és hogyan segíthetnek a szakértők?
Az agráriumot izgalomban tartó kérdés most az új agrár-környezetgazdálkodási támogatás lehetősége. Minden termelőnek döntést kell hoznia lehetőségei és adottságai függvényében, hogy pályázik-e vagy sem. Ezt a kérdéskört jártuk körbe a Lajtamag Kft. termékfejlesztőjével, Somody Gergővel; Dr. Nagy Idával a Lajtamag Kft. szaktanácsadójával és Nagy Lászlóval, az Agro Profi Kft. vezető szaktanácsadójával.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatEladó John Deere 8345R e23 ILS 2020-as évjáratú traktor
69 900 000 HUF
+ áfaEladó használt MetalFach N267 szervestrágyaszóró
4 990 000 HUF
+ áfaTöbb mint 1.100 hirdetés 102 kategóriában!
Megnézem a hirdetéseketHirdetés
Hirdetés
Hirdetés