Hirdetés
Zöldségszalámi és okostojás: két új élelmiszeripari fejlesztés mutatkozott be Mosonmagyaróváron
Két innovatív terméket is bemutattak egy sajtótájékoztatón a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron. A zöldségszalámi és az okostojás feltalálása minden agráregyetem hallgatóinak példa lehet, mert megmutatja azt, miként lehet modern élelmiszerekkel a hazai és a nemzetközi piacra kerülni. A rendezvényen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója, Csurka Tamás termékeit ismertették: az okostojást és a Saladmit, a zöldségszalámit.
A Kisalföld számolt be róla, hogy a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, valamint a Blue Seven Group Zrt.-vel együttműködésben arra törekszik, hogy az agráregyetemek hallgatói a tudásukat a gazdaságban is kamatoztassák, fejlesztéseikkel pedig piacra léphessenek. Nagy István agrárminiszter szerint az, aki a leggyorsabban reagál a piaci változásokra és innovatív termékeket tesz le az asztalra, komoly üzleti sikereket tud elérni. Az Óváron bemutatott termékek után reméljük, továbbiak következnek majd, akár itt, a mosonmagyaróvári karon is – mondta el a sajtótájékoztatón a politikus.
Okostojás és zöldségszalámi bemutatója volt Óváron
Az eseményen bemutatták a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója, Csurka Tamás innovatív termékeit: az okostojást és a Saladmit, avagy a zöldségszalámit. A magas rozs- és fehérjetartalmú zöldségszalámi érdekessége, hogy nem úgy készítik, ahogy a hagyományos hentesárut. Ebben az esetben egy olyan szalámit hoznak létre, ami hozzájárul az egészséges életmódhoz. Egyik összetevője ráadásul a fiatal feltaláló másik fontos szabadalma, a folsavat, vasat, cinket és omega-3 esszenciális zsírsavat tartalmazó okostojás, amely elsősorban a várandós kismamák és születendő gyermekeik egészségét szolgálhatja.
Hirdetés
Ezt üzeni a fiatal feltaláló
Csak biztatni tudom a kar hallgatóit arra, hogy legyenek bátrak és legyenek jó, innovatív ötleteik. A szorgalom és tanulás mellett fontos, hogy a gyakorlatban is használják a tudásukat. A kutatás-fejlesztés és a hallgatók együttműködése hozhat létre olyan terméket, ami sikeres lehet és piacra is kerülhet – fogalmazott a lapnak Csurka Tamás hallgató, az okostojás és a zöldségszalámi feltalálója.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Az LG repcehibridek a magyar körülmények között a lehető legmagasabb termést produkálják
Európa első számú repcehibridjével, az LG Ambassadorral, valamint egy új, ígéretes hibriddel, az LG Armadaval készül az új szezonra a Limagrain Hungária Kft. Szijártó Bálintot, a vállalat cégvezetőjét a Magro.hu kérdezte, aki többek között arról is beszélt, hogyan látja a repcetermesztés jövőjét Magyarországon.
Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell - fókuszban az alma
A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó trágyázással indul. Később, a nyár folyamán viszont kulcsszerephez jut a lombon keresztüli tápanyag-utánpótlás. Bár a gyümölcsösök fenntartó trágyázásához sem nélkülözhetők a talajvizsgálatok, de a termő gyümölcsösök esetén döntő jelentőségű a lombanalízis, amit rendszeresen el kell elvégezni. Az árutermő ültetvények költségtényezői között a tápelem-analízis nem olyan jelentős tétel, amit érdemes lenne megspórolni, különös tekintettel az így nyerhető tápláltsági állapotra. Az információ értékét, használhatóságát növeli, ha a mintavétel időben és szakszerűen történik, valamint az évenkénti mintaterek következetesen azonosak, sőt a talaj- és levélmintavételi egységek egymással beazonosíthatók, fedik egymást.
Hirdetés
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatSolis 50 RX kabinos 12fokozat
Goldoni S 80 plus fülkés traktor
12 000 000 HUF
+ áfaHirdetés
Hirdetés